Zobacz temat - [R200] IMMO

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] IMMO

Kqnik - Pon Sie 15, 2011 16:06
Temat postu: [R200] IMMO
Witam !! !

Kupując roverka jakiś czas temu dowiedziałem się od sprzedającego że zostały mu skradzione kluczyki wraz z pilotem i aby odpalić auto musiał wraz z jakimś specem odłączyć cały centralny zamek wraz z immobilaizerem .. dorobił klucz a nie mając drugiego kluczyka zostawił auto z odłączonym immo i bez pilota ... Stad moje pytania:
1. Czy wystarczy dokupić pilota i jak podłaczyć immo żeby to działalo ?
2. Gdzie moge dostać taki pilot i jak sprawdzić jaką wersje powinnienem mieć?
3. Czy jest ktoś godny zaufania w tych sprawach w okolicach Krakowa ?
4. Jaki byłby koszt (przybliżony) takiej zabawy ?

Proszę o pomoc !! !!!

Raptile - Pon Sie 15, 2011 16:19

Kqnik, raczej trzeba kupic cały zestaw kluczyk z centralką alarmu , ale niech sie ktos jeszcze wypowie
darek_wp - Pon Sie 15, 2011 20:56

Kqnik napisał/a:
Czy wystarczy dokupić pilota i jak podłaczyć immo żeby to działalo ?

Wszystko zależy od tego co zrobił poprzednik. Jeśli nie usunął fizycznie modułu imo to wystarczy przywrócić połaczenia i zaprogramować pilot(y)
Kqnik napisał/a:
Gdzie moge dostać taki pilot i jak sprawdzić jaką wersje powinnienem mieć?

Piloty możesz szukać na aukcjach w sieci albo na szrotach. Czasem udaje się kupić nowy ale cena raczej odstrasza.
Kqnik napisał/a:
Jaki byłby koszt (przybliżony) takiej zabawy ?

Sredni koszt pilota z zaprogramowaniem to 170 - 200zł

Kozik - Wto Sie 16, 2011 06:57

Kqnik, jeśli klucze zostały skradzione to dla bezpieczeństwa kupiłbym cały zestaw od w miarę zaufanej osoby
Kqnik - Wto Sie 16, 2011 15:29

z tego co wiem to poprzednik tylko rozłączył kable a komputer i sterownik zostały na swoim miejscu ... Macie kogoś zaufanego w krakowie kto by sie tym zajął ?
Kozik - Wto Sie 16, 2011 22:17

Kqnik, z tego co wiem to w Krakowie panuje Pan Midowicz, niestety nie udało mi się z nim spotkać ani razu. Ale z wielu opinii wynika że dobry mechanik