|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [420 sdi] Po wymianie rozrządu dymi jak raca
hektorone - Czw Sie 18, 2011 09:36 Temat postu: [420 sdi] Po wymianie rozrządu dymi jak raca Witam wszystkich doswiadczonych mam problem po wymianie paska klinowego glowicy i rozrzadu pierwszego dnia jezdzil elegancko na drugi dzien strasznie dymi z rury o co chodzi?? dymi jak raca na meczu jak i przy odpalaniu tak i przy jezdzie
szoso - Czw Sie 18, 2011 14:51
na czarno dymi?
jak odpala na zimnym silniku i na ciepłym?
prócz tego dymienia zauważyłeś coś jeszcze?
hektorone - Czw Sie 18, 2011 16:12
dymi na siwo bialo odpala na zimnym na cieplym nie chce i czasami gwizdze przy wyszych obrotach na biegach i dymi jeszcze bardziej
tronsek - Czw Sie 18, 2011 17:16
W pierwszej kolejnosci kat wtrysku do sprawdzenia. Czesto po wymianie rozrzadu jest przestawiony.
driftdreamer - Pon Sie 22, 2011 18:06
a jak gwizdze to pasek za mocno naciagniety sprawdz oznaczenie ze znakiem pewnie za mocno naciagneli jak to mechaniory
szoso - Wto Sie 23, 2011 06:53
driftdreamer, wątpię by mogli za mocno napiąć pasek bo w dieslu jest samonapinacz
driftdreamer - Wto Sie 23, 2011 08:49
to co z tego? u mnie też jest a napieli za mocno, nie wiem jak jest w dieslu bo nie widzialem ale w K seri z samonapinaczem przy instalacji naciagasz za mocno i wtedy samonapinacz dziala tak jak go ustawisz czyli za mocno he.
szoso - Wto Sie 23, 2011 08:56
wymieniałem u siebie rozrząd i mówię ci że się nie da
driftdreamer - Wto Sie 23, 2011 09:00
ok mowie ze nie widzialem jak jest w dieslu w PB da rade za mocno i wtedy te gwizdy sa tak jak u kolegi
Brt - Wto Sie 23, 2011 09:01
teoretycznie się nie da ale .. u mnie też się dało i pasek gwizdał .... mechanik musiał lekko zluzować napinacz ... nie wiem czy ta sprężyna za mocna czy co, w każdym razie po wymianie gwizadł, a co do kolegi, i dymienia to nie ma bata coś mechaniki spierdzielili przy wymianie .... a wymienili pasek na znaki fabryczne czy sami sobie malowali
|
|