Zobacz temat - [r216si] Padł alternator.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r216si] Padł alternator.

nocny_marek - Czw Sie 18, 2011 09:46
Temat postu: [r216si] Padł alternator.
Witam.

Padł mi alternator (nie kręci, spuchł, jest zblokowany). Na szczęście nie padł podczas jazdy.

Czy ktoś mi może polecić namiary na nowy jakiś zamiennik, ale nie chińszczyznę? w rozsądnej cenie i odpowiedni do mojego modelu?
Mam r216si lux benzyniaka 1997rok pojemność 1,6.

Pozdrawiam i z góry dziękuję

sobrus - Czw Sie 18, 2011 09:56

Do K-Serii sa regenerowane na allegro.
Kupiłem taki prawie 2 lata temu, wyglądał jak nowy działa OK.
Mają gwarancję, cena około 200zł.

http://allegro.pl/alterna...1767213003.html
http://allegro.pl/alterna...1754672461.html

nocny_marek - Pią Sie 19, 2011 21:39

Dzieki.
A ktory Ty kupowales? Od ktorego uzytkownika z tych dwoch linkow?

Pozdrawiam

sobrus - Pon Sie 22, 2011 08:04

Nie pamietam to było 2 lata temu.
lisieckiw - Pon Sie 22, 2011 10:48

ja tez proponuje regenerowany sa na gwarancji rok. ja tez mam taki ponad rok i wszystko jest oki
nocny_marek - Czw Sty 19, 2012 16:26

Dzięki za porady.
Kupiłem regenerowany w korpusie oryginalnym Magneti Marelli, ale koło siebie w sklepie z częściami. Sprowadzili mi tak samo wyglądający jak na tych aukcjach. Tylko niestety nieco droższ, ale widzę, że chyba z jednego źródła się zaopatrują.
A w rzeczywistości sam alternator wygląda jakościowo bardzo dobrze,jak nowy.
Już założony i działa. I gwarancja również na rok.

Mój stary jednak był w opłakanym stanie po zdemontowaniu i jakiś naprawiany (kombinowany).

Pozdrawiam

[ Dodano: Czw Sty 19, 2012 16:26 ]
Niestety padł mi ten alternator po 4 miesiącach. Poszedł regulator napięcia oraz linka od szczotki całkowicie się urwała, niby przez korozję.
Gwarancja jak się okazało byłą nie na rok jak powiedzieli, a na 6 miesięcy. Załapałem się, ale stwierdzili, że to niby moja wina (nie mam osłony silnika od spodu).

Stąd moje pytanie czy macie osłony pod silnikami w benzyniakach? Z tego co wyczytałem były tylko do diesli.