|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [r620] Problem z abs na przegubie
hollq - Czw Sie 18, 2011 20:42 Temat postu: [r620] Problem z abs na przegubie Witam. Otoz szukalem na forum i nigdzie nie moglem znalezc A wiec tak: od okolo tygodnia stuka mi prawy przegub nowy zostal zakupiony. I tutaj pojawia sie moj problem. Po zdjeciu kola okazalo sie ze na moim zakupionym przegubie zeby od abs-u sa mniejsze niz na przegubach zamontowanych w aucie. I tutaj mam pytanie: Czy po zalozeniu przegubu z mniejszymi zebami abs system bedzie dzialal tak samo jak do tej pory??
PS. W przyszlym tygodniu wybieram sie w dosc dluga trase (ok 1400 km). Czy powinienem zwrocic na jakies podzespoly wiecej uwagi? Chodzi mi o to aby w drodze nie doznac jakiejs niemilej niespodzianki.
Pozdrawiam
Deamian - Pią Sie 19, 2011 09:02
hollq napisał/a: | Czy po zalozeniu przegubu z mniejszymi zebami abs system bedzie dzialal tak samo jak do tej pory?? |
Nie. albo szukaj dalej przegubu albo poprostu przełóż pierścień ze starego na nowy.
hollq - Pią Sie 19, 2011 09:12
Ale czy zacznie swirowac czy poprostu nie bedzie absu?
marthinez - Pią Sie 19, 2011 10:17
hollq, czy ilość zębów zgadza się na obu przegubach?
Jeśli nie to abs nie zadziała. Nic nie będzie "świrować".
hollq - Pią Sie 19, 2011 10:28
ilosc sie zgadza I bylbym wdzieczny gdyby ktos jeszcze udzielil mi informacji jak sciagnac ten pierscien?? Czy ktos juz to robil?? Wystarczy uzyc mlotka czy jest do tego jakies specjalne uzadzenie??
|
|