Zobacz temat - [R 416] Drzwi przednie

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R 416] Drzwi przednie

misiekns - Pią Sie 19, 2011 14:32
Temat postu: [R 416] Drzwi przednie
Witam! Dziś pierwszy raz rozebrałem drzwi (ściągłem boczek). W drzwiach jest folia służąca nie wiem do czego. I teraz 2 pytania:
1. Folia jest przyklejona do drzwi taką żółtą substancją przypominającą kit do okien - czy jest to oryginalne czy też poprzedni właściciel nie miał czym przykleić foli?
2. Co daje ta folia i czy jest ona koniecznie potrzebna (najchętniej bym ją zerwał).

leszczu - Pią Sie 19, 2011 14:38

misiekns napisał/a:
1. Folia jest przyklejona do drzwi taką żółtą substancją przypominającą kit do okien - czy jest to oryginalne czy też poprzedni właściciel nie miał czym przykleić foli?

Tak jest w oryginale. :wink:
misiekns napisał/a:
2. Co daje ta folia i czy jest ona koniecznie potrzebna (najchętniej bym ją zerwał).

Można zerwać, ale po co jak można ją ponownie przykleić.

szoso - Pią Sie 19, 2011 14:47

leszczu napisał/a:
Można zerwać

folia zabezpiecza przed wodą więc nie ma sensu jej zrywać, ja ostatnio u siebie ją poprawiałem bo po umyciu auta były zawsze krople na siatce głośnika w drzwiach, lała się woda
ta folia nie jest tam od parady by ją zrywać

shilus82 - Pią Sie 19, 2011 14:58

a jak ją zerwiesz i będziesz chciał przykleić ponownie to możesz użyć silikonu ( ja akurat pod ręką miałem brązowy w jednym aucie) lub kleju patex super fix :)
szoso - Pią Sie 19, 2011 15:00

ja użyłem kleju w sprayu boll
shilus82 - Pią Sie 19, 2011 16:14

szoso napisał/a:
ja użyłem kleju w sprayu boll
co kraj to obyczaj :)
ziomek30 - Pią Sie 19, 2011 16:48

Ja zerwałem folie bo była już w kiepskim stanie i wszystkie dziury zakryłem srebrną taśmą samoprzylepna ma znacznie lepsze wygłuszenie niż folia