|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [r620]dziwne sprzegło
manifestorian - Sob Sie 20, 2011 15:31 Temat postu: [r620]dziwne sprzegło Otoz jakies 3/4 miesiace temu jadac w korku zauwazylem ze sprzegło mi troche opadlo. sprzęgło normalnie odbijało do konca , ale pojawil sie luz parocentymetrowy. Pare dni temu sprzegło stało sie bardzo miekkie , dzis natomiast zwrocilem uwage na to ze bierze bardzo nisko. Jadac boje sie ze wkoncu te sprzeglo zostanie mi w podlodze. kiedys uciekalo mi troche plynu ale teraz sprawdzalem ze jest relatywnie sucho na pedale oraz to ze plynu jest tyle co byc powinno. Co to moze byc i jak z tym walczyc. czytalem rozne tematy ale w żadnym z nich te objawy nie wystapily na raz .Pozdrawiam i prosze o pomoc:)
(mozliwe zeby byl zapowietrzony? jesli tak to gdzie i jak odpowietrzac? na wysprzegliku czy na pompie sprzegla)
Dzis ogladajac (mechanizm pedalu sprzegla) zauwazylem wyciek na popychaczu siłownika sprzegla od strony silnika. Wyciek ten(zanaczony na niebiesko) wyglada mniej wiecej jak na tych pogladowych zdjeciach:
Firq - Nie Sie 21, 2011 17:10
pada pompa sprzegła i układ dostał powietrza wymień pompkę i odpowietrz i bedzie po problemie
Matexx - Nie Sie 21, 2011 22:18
albo kup zestaw naprawczy do pompki sprzęgła chyba 15zł kosztuje w intercarsie.;) pomoze na trochę.;P
|
|