|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Przetarta rurka wspomagania jak uszczelnić,kanał łódź
yogibear - Nie Sie 28, 2011 19:34 Temat postu: [R400] Przetarta rurka wspomagania jak uszczelnić,kanał łódź Witam,
Przetarła mi się o półoś rurka od wspomagania. Czy ktoś może doradzić w jaki sposób można to uszczelnić, zespawać, najlepiej w łodzi.
Obecnie założyłem taką prowizoryczną obejmę a w niej: wężyk gumowy, cienka blaszka, dwie opaski zaciskowe, ale chyba za słabo ścisnąłem bo zaczyna przeciekać.
Czy ktoś z Łodzi mógłby mi użyczyć garaż na góra 1h za przysłowiowe piwo żeby dociągnąć mocniej opaski? Ewentualnie kanał, ale to już byłby dla mnie rarytas
pgrad - Nie Sie 28, 2011 19:46
Nie wiem gdzie i ile kosztuje naprawa takiej rurki, ale rozważ zakup używki bo może wyjdzie taniej. Rozumiem, że ta rurka jest metalowa? Bo jak gumowa to kupisz na wróblewskiego przy ciepłowni w sklepie stomilu. Jeżeli to aluminium to szukaj miejsca gdzie naprawiają chłodnice.
yogibear - Nie Sie 28, 2011 19:50
pgrad napisał/a: | Rozumiem, że ta rurka jest metalowa? |
Aluminium dokładnie.
pgrad napisał/a: | Jeżeli to aluminium to szukaj miejsca gdzie naprawiają chłodnice. |
Jutro podzwonię i zobaczymy, dzięki za sugestię.
|
|