Zobacz temat - [R25] przepalające się bezpieczniki

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25] przepalające się bezpieczniki

mar35 - Wto Sie 30, 2011 09:14
Temat postu: [R25] przepalające się bezpieczniki
witam.mam znowu mały problem.Przepala mi co 2-3 dni bezpieczniki w tylnej wycieraczce.Rozłączyłem najpierw włącznik klimy na desce bo jak mi staje wycieraczka znaczy przepala bezpiecznik w czasie pracy tylnej wycieraczki to włącza mi się klima??Po rozłączeniu dalej pali bezpieczniki.Mam zamiar zajrzeć do tylnej klapy do mechanizmu i kostek ale jak do tego się zabrać żeby nic nie urwać lub zepsuć.Widać tylko dwie śrubki i tyle.A jak nie tam to gdzie coś jest aby ewentualnie pśiknąć wd 40?Pomocy :shock:
colin1983 - Wto Sie 30, 2011 09:17

do sprawdzenia wiązka tylnej klapy
mar35 - Wto Sie 30, 2011 09:25

no ok a jak ona leci w aucie.Prawa czy lewa strona.Bo nie będę rozbebeszał całego auta.
colin1983 - Wto Sie 30, 2011 09:27

ona leci po prawej stronie w klapie tylnej,
leszczu - Wto Sie 30, 2011 16:58

Wpisz sobie w szukajce "wiązka tylnej klapy" i już wszystko będziesz wiedział. :wink:
mar35 - Wto Sie 30, 2011 18:46

Więc.Byłem,widziałem,zwyciężyłem.Do rzeczy.Ktoś już grzebał w kablach w tylnej klapie.Dwa są sztukowane.I to tak po chamsku.Oczywiście absolutne minimum izolacji(jakby taśma kosztowała majątek)Jeden z kabli bodajże od ogrzewania tylnej szyby(grubszy)niezaizolowany do końca a drugi cieńszy od wycieraczki(sprawdzałem)przerobiony na konektory i też niezaizolowane.Więc nie muszę chyba mówić że wciśnięte to na siłę w budę i pozatykane.Biorąc pod uwagę pogodę na wyspie to niezła tam musiała być dyskoteka w czasie opadów.Więc zaizolowane i czekam co dalej.....