Zobacz temat - [Rover 200] Sworzeń wahacza wymiana ( a jednak można ? )

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 200] Sworzeń wahacza wymiana ( a jednak można ? )

robsson78 - Sro Wrz 14, 2011 16:52
Temat postu: [Rover 200] Sworzeń wahacza wymiana ( a jednak można ? )
Wiele już było postów na temat wymiany wahaczy dolnych w Rover 200 i z tego co wyczytałem trzeba wymieniać cały wahacz bo sworznie są niewymienne. Przeglądając pewną stronę z częściami samochodowymi natrafiłem jednak na coś takiego...
Firq - Sro Wrz 14, 2011 18:12

ok tylko wybij taki sworzeń i załóż nowy to będzie cool :D
kangaroo69 - Sro Wrz 14, 2011 18:57

W lublinie jest firma która takimi rzeczami się zajmuje i faktycznie jest to możliwe. Kolega był tam swoim samochodem (audi) i nabili mu nowy sworzeń, chwali sobie bo już rok mina i spokój :wink:
Raptile - Sro Wrz 14, 2011 18:58

cały wahacz do r200 do siebie placilem chyba cos ok 115 zl. A tak kupic swożeń , pozniej sie zdupczy tuleja wahacza i co :)
robsson78 - Sro Wrz 14, 2011 20:11

Co do założenia wiadomo że samemu raczej odpada. Ale jednak można :wink: a wszyscy pisali że nie.
Ja kupiłem nowe po 109 za sztukę stare leżą w piwnicy a tuleje są w dobrym stanie.
Myślę że rozważę ich naprawę i będą na wymianę.
Tuleja nie wykonuje aż tak ciężkiej pracy. Z doświadczenia wiem że najczęściej padają sworznie, jednak na stronie z oferta nie podają ich ceny.
Jeśli była by nie za droga to jedna tuleja wytrzymała by pewnie ze dwa sworznie.

spider666 - Pią Wrz 16, 2011 13:05

kangaroo69 napisał/a:
W lublinie jest firma która takimi rzeczami się zajmuje i faktycznie jest to możliwe. Kolega był tam swoim samochodem (audi) i nabili mu nowy sworzeń, chwali sobie bo już rok mina i spokój :wink:

gdzie jest taka firma dokładnie, jak się nazywa?