|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Boczna szyba leci
arrekh - Sob Wrz 24, 2011 11:20 Temat postu: [R200] Boczna szyba leci Cześć, potrzebuję porady zanim zacznę rozbierać boczne drzwi, bo podczas podnoszenia szyby coś mocno strzeliło i szyba opuszczona w 1/4 leci teraz w przód. Wygląda na to że to rolka, a wiem że teraz niełatwo dostać czy znaleźć. Znalazłem wątek poświęcony temu problemowi w r600 z odnośnikiem do mistrza rolek na allegro http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=52856, ale ani mistrza ani rolek ani żadnego manula znależć nie mogę. I jeszcze jedno, jak zabrać się do rozbierania drzwi?
imejdz - Sob Wrz 24, 2011 11:39
jak nie rozbierzesz to sie nie dowiesz, u mnie jak strzeliło przy podnoszeniu to poprostu szyba wypadła z mocowania, moze u Ciebie wystąpiło to tylko z jednej strony, ale najpierw i tak rozbierz boczek, zobacz co tam sie dzieje.
Rozebrać jest łatwo, kilka śrubek, jedna śruba przy klamce do otwierania drzwi, 2 sruby pod plastykiem w uchwycie, jedna z przodu widoczna, od dołu wyciagasz z zatrzasków i masz boczek w ręku. Z tego co pamietam nie jest konieczne odkrecanie tej dolnej kieszeni.
Pozdrawiam
arrekh - Sob Wrz 24, 2011 18:18 Temat postu: Rolka Trochę więcej śrubek, pod klamką, dwie po wyjęciu plastikowego zatrzasku na uchwycie, 2 od przodu drzwi, 2 w dolnym schowku-rynience i ostatnia pod regulatorem lusterka - z przodu.
Rolka zerwana
Gdzie_jej_szukać?
chmielu - Sob Wrz 24, 2011 20:08
zerwana rolka? tez mialem ten problem... do tego powyginane płaskowniki. dalem mechaniorowi, naprawil mi za 70zl duzo.. moze malo.. wazne, ze dziala ponad rok
ADI-mistrzu - Sob Wrz 24, 2011 20:20 Temat postu: Re: Rolka
arrekh napisał/a: |
...
Gdzie_jej_szukać? |
Alledrogo. Pytaj osób które sprzedają części z tych drzwi, ja tam zdobyłem 2 prowadnice okienne z 30zł w idealnym stanie.
Pozdrawiam
|
|