|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214] Znoszenie na prawo i lewo przy ostrym hamowaniu
chojna89 - Czw Wrz 29, 2011 13:06 Temat postu: [R214] Znoszenie na prawo i lewo przy ostrym hamowaniu Witam!
Mam problem z moim roverkiem tego typu, ze gdy rozpedze sie do ok 100km/h i mam dosyc ostre hamowanie (bez pisku opon i poslizgu) to znosi mnie na prawo lub na lewo i tak jakby cos przeskakiwalo i po odpuszczeniu hamulca wraca na swoje miejsce. Ale jadac dalej zaczyna sie palic i dymic klocek hamulcowy w prawym kole, jakby tarł cały czas. Myslalem ze to wina łacznika stabilizatora bo byl w kiepskim stanie, lecz po wymianie problem zostal. Aha i jeszcze jedno jak wchodze z wieksza predkoscia w ostry zakret to tez jest cos w tym stylu jak by przeskoczylo i po wyprostowaniu kierownicy wrociilo na swoje miejsce.
Adrian - Czw Wrz 29, 2011 13:13
chojna89 napisał/a: | zaczyna sie palic i dymic klocek hamulcowy w prawym kole, jakby tarł cały czas |
Tu jest rozwiązanie. Pewnie coś się zapiekło i zacisk nie odbija.
chojna89 - Czw Wrz 29, 2011 14:05
czyli zacisk byl by do wymiany? czy da sie go jakos zregenerowac?
empi - Czw Wrz 29, 2011 14:33
da się
na początek spróboj odkręcić jarzmo i tam masz 2 prowadnice, zdejmij to i nasmaruj, bo pewnie sie zapiekły.
kzrr - Czw Wrz 29, 2011 14:51
chojna89 napisał/a: | cos w tym stylu jak by przeskoczylo i po wyprostowaniu kierownicy wrociilo na swoje miejsce. |
Może coś na kolumnie kierowniczej może krzyżak ?
|
|