Zobacz temat - [Rover 600 2.0 Ti] Co sądzicie?

Forum Klubu ROVERki.pl

Chcę kupić ROVERka - [Rover 600 2.0 Ti] Co sądzicie?

antonio3 - Czw Paź 06, 2011 19:39
Temat postu: [Rover 600 2.0 Ti] Co sądzicie?
Witam;

Proszę o Wasze opinie odnośnie tego samochodu.
Zastanawiam się nad zmianą mojej 600-tki, która ma juz prawie 230 tys. i zaczynaję się przeboje.

Prosze zerknijcie na komorę silnika i sam silnik. Czy wg Was wizualnie wszystko jest ok?
Rdza na śrubkach, zaciskach, blok silnika poniżej pokrywy zaworów.

Będę wdzięczny za wszelkie opinie.

http://otomoto.pl/rover-6...-C18825074.html

Darek

plemaster - Nie Paź 09, 2011 02:31

Jedyne co widaćpo tej fotce silnika to że ktoś ostro plakiem jechał ;) i fajne ma poduszki na tylnych siedzeniach ;)
Marrkus - Nie Paź 09, 2011 11:01

Górna rura chłodzenia jest łatana - koszt nowej to ~500pln pod warunkiem że uda ci się ją zdobyć, był chyba jakiś delikatny strzał z przodu - chłodnica klimatyzacji ma ślad po chłodnicy oleju wspomagania a sama chłodnica wspomagania chyba jakaś sztukowana. Wyciek z pod pokrywy zaworów - ale to standard ...

Środek i karoseria wyglądają dość dobrze.Ale przebieg to jakiś mały... czyżby starszy pan jeździł raz w tygodniu na działkę i do kościoła?

antonio3 - Pon Paź 10, 2011 09:59

Dzieki za uwagi.
Zauwazyłem "rysę" na chłodnicy, ale stwierdziłem, że to chyba nic groźnego. Bardziej zestresował mnie nalot na bloku silnika. Z drugiej strony Czesi odpisali, że słychac łożysko na turbinie. No i szyba kierowcy wymieniana. Jakoś tak wszystko do kupy zebrałem i rezygnuję.

Darek