|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420SDi]Nie chce odpalić, problem z immo i centr. zamkiem
pelson91 - Sob Paź 08, 2011 07:27 Temat postu: [R420SDi]Nie chce odpalić, problem z immo i centr. zamkiem Witam wszystkich
Dzisiaj nadszedł dzień, kiedy mój R420 spłatał mi figla i nie chciał odpalić. Ba, pojawiło się kilka innych ciekawych kwiatków. Ale po kolei.
Wychodzę z zajęć, idę na parking, chcę otworzyć Rovera z pilota, drzwi się otwierają, ale jakoś podejrzanie, tzn nie ma mrugnięcia awaryjnymi, rygle wychodzą trochę ospale w drzwiach, słychać syk spod maski (taki jak by prąd płynął wysokiego napięcia).
Wkładam kluczyk do stacyjki, przekręcam, i otrzymuję piękną dyskotekę na desce rozdzielczek, świeci mi się wszystko, miga, przygasa, znowu świeci, do tego immo drze japę (i nie reaguje na wyłączenie pilotem), pod maską szaleństwo, słychać syk prądu, w różnym natężeniu dźwięku i częstotliwości. Oczywiście auto nie odpala.
Przy każdej następnej próbie spotyka mnie ten sam obrazek.
Przy próbie otworzenia drzwi z kluczyka, centralny zamek działa, otwiera wszystkie drzwi, ale znowu bardzo powoli rygle wychodzą do góry i znowu słychać syk prądu, tym razem z okolicy stacyjki. Trwa to ok 10 sekund i przestaje.
Miał ktoś podobne akcje w swoim SDi? Co to może być? Jaka przyczyna?
z góry dzięki
[ Dodano: Sob Paź 08, 2011 08:27 ]
problem zażegnany. Okazało się, że na klemie masowej zebrał się syf. po wyczyszczeniu i ponownym założeniu wszystko hula, gra i buczy zatem temat w sumie do zamknięcia
tronsek - Sob Paź 08, 2011 07:33
Sprawdź podłączenie masy do nadwozia.
pelson91 - Sob Paź 08, 2011 07:40
tronsiu, już naprawione ale dzięki
tronsek - Sob Paź 08, 2011 09:07
pelson91 napisał/a: | już naprawione | Co było przyczyną
szoso - Sob Paź 08, 2011 09:09
tronsek napisał/a: | Co było przyczyną |
przecież napisał
pelson91 napisał/a: | problem zażegnany. Okazało się, że na klemie masowej zebrał się syf. po wyczyszczeniu i ponownym założeniu wszystko hula, gra i buczy zatem temat w sumie do zamknięcia |
|
|