|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - [R25] Prośba o opinie.
LukaszBDG - Pon Paź 10, 2011 19:08 Temat postu: [R25] Prośba o opinie. Witam.
Chciałbym kupić R25 i znalazłem jedno interesujące mnie ogłoszenie. Co o nim sądzicie?
R25
Z góry dziękuje za uwagi.
szoso - Wto Paź 11, 2011 07:15
ładny kolorek, szkoda że alu nie ma
maska nad grillem nie schodzi się idealnie ale to pikuś, aby nie po dzwonie
har0 - Wto Paź 11, 2011 07:57
Szkoda że nie ma fotek silnika, Brak oznaczenia na tylnym słupku po jednej stronie, poza tym wydaje się być ok. Chyba warto oglądnąć.
PTE - Wto Paź 11, 2011 09:07
No i na pewno nie ma 4 poduszek powietrznych
bociannielot - Wto Paź 11, 2011 10:36
i nie jest to pełna wersja wyposarzenia prócz skóry gdyż brkuje podgrzewanych foteli, a przynajmniej nie są one podane w ogłoszeniu co do faktu że nie ma fotek silnika, pewnie nie zdążyli jeszcze umyć .
LukaszBDG - Wto Paź 11, 2011 11:42
Dziękuje wszystkim za opinie. Byłem, słyszałem, silnik pracuje równo, żadnego białego dymu za nim nie ma, trzyma ładnie obroty, jednak coś co mnie zastanowiło to taka maź w zbiorniczku od płynu chłodnicy. Wiele tutaj naczytałem o słynnym HGF i zastanawiam się czy to już początki, czy pozostałości po nieudolnej wymianie uszczelki. Przy jeździe nie było żadnych problemów, ładnie pracował na wszystkich biegach i w każdym zakresie obrotów.
szoso - Wto Paź 11, 2011 11:47
ja bym go sobie odpuścił, chyba że będziesz robił hgf
PTE - Wto Paź 11, 2011 13:12
Możesz jeszcze podjechać do jakiegoś pobliskiego warsztatu zrobić test na obecność dwutlenku węgla w płynie chłodzącym. Można też to zrobić za pomocą niektórych analizatorów spalin.
har0 - Wto Paź 11, 2011 13:22
może to pozostałość po HGF, i wystarczy tylko przepłukać układ. narazie to go nie wyklucza
bociannielot - Sro Paź 12, 2011 12:01
har0, PTE, ja zaś jestem zdania że jak by już robić hgf to samemu, jak ktoś to robił to mógł oszczędzić - wymienić samą uszczelkę bez planowania głowicy co czasami jest jednak konieczne - dużo jest rover-ków na rynku lepiej poszukać jakiegoś w którym nic poważnego nie było jeszcze robione, taka jest moja prywatna opinia
|
|