|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [Rover 400 Si] Brak ciśnienia na węzach od chłodnicy
zombek12 - Pon Paź 17, 2011 15:09 Temat postu: [Rover 400 Si] Brak ciśnienia na węzach od chłodnicy Witam wszystkich serdecznie a mianowicie mam taki mały problem, brak u mnie cisnienia na węzach od chłodnicy w poprzednim moim samochodzie MG ZR miałem ciśnienie węzę była takie w miarę twarde ale bez przesady a tu w moim Roverku brak jakiegokolwiek ciśnienia węzę miekkie mogę je zginać w rekach, grzeje się prawidłowo wskazówka jest tam gdzie powinna powietrze z nawiewu jest idealne i dręczy mnie ten mankament czy tak powinno być czy nie czy to winna korka od zbiorniczka wyrównawczego z gory bardzo dziekuje za odpowiedzi
bizon - Pon Paź 17, 2011 20:33
Na rozgrzanym silniku odkrec (bardzo powoli) korek od zbiorniczka wyrownawczego i opisz reakcje.
zombek12 - Wto Paź 18, 2011 13:54
wiec rozgrzałem silnik zalonczyl się wentylator ale jeszcze korek miałem zakręcony i poziom w zbiorniczku wyrównawczym zaczol się podnosić aż pod korek i nagle po chwili zaczol opadac jak opadł odkręciłem korek przez chwile sie nic nie działo do wlonczenia się wentylatora wtedy zaczęło wywalać płyn ze zbiorniczka wyrównawczego. juz nie wiem co mam robic przed wymiana płynu było wszystko ok węzę były twarde a robiłem wszystko tak jak jest opisane na forum
szoso - Wto Paź 18, 2011 13:58
korek nie trzyma, przy sprawnym poziom w zbiorniczku nie powinien się podnosić
zombek12 - Wto Paź 18, 2011 14:50
aha czyli mam przez to rozumieć ze mam korek od zbiorniczka wyrównawczego do wymiany
[ Dodano: Wto Paź 18, 2011 15:50 ]
podleciałem do kumpla na wzgląd ze ze ma tego samego Roverka pożyczyłem korek uzupełniłem ubytki zagrzałem silnik i co SZOSO twoja podpowiedz byla w stu procentach trafna nie trzymał korek ciśnienie powróciło jest idealnie dziękuje wszystkim za pomoc
szoso - Wto Paź 18, 2011 17:08
no to super
|
|