|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25] Dioda pomiędzy zegarami i tylna wycieraczka
emoncia - Sro Paź 19, 2011 19:04 Temat postu: [R25] Dioda pomiędzy zegarami i tylna wycieraczka Chciała zapytać od czego jest ta czerwona dioda zaznaczona czerwonym kółeczkiem na zdjęciu. Ponieważ zaczyna migać po zamknięciu samochodu z pilota ale również jak samochód zostanie otwarty pilotem to po paru minutach także zaczyna migać.
Pytając o wycieraczkę tylnej szyby, pytam czy jak u was ta wycieraczka zbiera wodę, ponieważ u mnie moja nie zbiera wszystkiego dokładnie a mianowicie pozostawia wszystko centralnie na środku szyby, a zwłaszcza przeszkadza to w okresie zimowym ponieważ kiedy pada śnieg wycieraczka nie zbiera go i kiedy patrzę w lusterko to prawie nic nie widać.
Bardo proszę o pomoc a zwłaszcza w kwestii tylnej wycieraczki.
tronsek - Sro Paź 19, 2011 19:11
emoncia napisał/a: | moja nie zbiera wszystkiego dokładnie | Pióro wycieraczki do wymiany. Ewentualnie sama gumka. Po wymianie powinno być
emoncia napisał/a: | od czego jest ta czerwona dioda | Jest to kontrolka immobilisera.
emoncia napisał/a: | zaczyna migać po zamknięciu samochodu z pilota | Tak ma właśnie być. To oznacza,że immobiliser jest uzbrojony.
emoncia - Sro Paź 19, 2011 19:16
tronsek napisał/a: | emoncia napisał/a: | moja nie zbiera wszystkiego dokładnie | Pióro wycieraczki do wymiany. Ewentualnie sama gumka. Po wymianie powinno być
emoncia napisał/a: | od czego jest ta czerwona dioda | Jest to kontrolka immobilisera.
emoncia napisał/a: | zaczyna migać po zamknięciu samochodu z pilota | Tak ma właśnie być. To oznacza,że immobiliser jest uzbrojony. |
tronsek a wiesz może dlaczego kontrolka immobilisera zaczyna migać skoro samochód nie jest zamknięty.
wachu990 - Sro Paź 19, 2011 19:18
By nikt nie odjechał twoim autkiem gdy jest otwarte Czasami trzeba dogiąć ramię wycieraczki, a wymiana pióra da też dobry efekt
emoncia - Czw Paź 20, 2011 08:01
wachu990 napisał/a: | By nikt nie odjechał twoim autkiem gdy jest otwarte Czasami trzeba dogiąć ramię wycieraczki, a wymiana pióra da też dobry efekt |
Aha fajnie widzieć ze samochód jest bezpieczny
[ Dodano: Czw Paź 20, 2011 09:01 ]
[quote="tronsek"] emoncia napisał/a: | moja nie zbiera wszystkiego dokładnie | Pióro wycieraczki do wymiany. Ewentualnie sama gumka. Po wymianie powinno być
tronsek ale ja ostatnio kupiłam nową wycieraczkę i ona nie zbiera mi wody tylko zostawia na szybie.
Tomi - Czw Paź 20, 2011 08:18
emoncia napisał/a: |
tronsek ale ja ostatnio kupiłam nową wycieraczkę i ona nie zbiera mi wody tylko zostawia na szybie. |
Sprężyna nie dociska ramienia do szyby. Może wystarczy ją lekko dogiąć... lub wymienić.
leszczu - Czw Paź 20, 2011 10:06
emoncia, dognij lekko ramię i będzie ok.
har0 - Czw Paź 20, 2011 10:10
Ewentualnie lekko skrócić tą sprężynę. lub wymienić wycieraczkę na zwykłą starego typu o ile masz same pióro
Lewis - Czw Paź 20, 2011 14:41
hahaha mi z tyłu tez zle zbierała i odwocilem odwrotnie wycieraczke spróbuj moze cos to da mi łądnie teraz zbiera:D
tryska - Pią Sty 18, 2013 11:07
Wymiana wycieraczki w takiej sytuacji często nic nie daje wiem, bo sama wymieniłam wczoraj tylną wycieraczkę i nic to samo, zostaje jajo na środku szyby
chciałabym się dowiedzieć jak skrócić sprężynę bo wycieraczka nie przylega mi zbytnio do szyby
leszczu - Pią Sty 18, 2013 12:24
tryska napisał/a: | chciałabym się dowiedzieć jak skrócić sprężynę bo wycieraczka nie przylega mi zbytnio do szyby |
Takie przycięcie nie jest łatwe. Ja bym szybciej poszukałem krótszej sprężyny, albo lekko zgiął całe ramię wycieraczki, aby bardziej przylegała do szyby.
|
|