|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] problem z odpalaniem
lifegoes0n - Nie Paź 23, 2011 09:23 Temat postu: [R200] problem z odpalaniem Witam serdecznie.
Mój roverek ma problem z odpalaniem. Piąta rano wstaje do pracy i jest loteria czy odpali czy też nie. Zdiagnozowałem,iż mam kabel masowy do wymiany jednak siedze już od kilku godzin i szlak mnie trafia:( nie moge takowego kabla znaleść do mojego modelu. Jeśli pytanie jest błache to sorki ale nie jestem wielkim znawcą, to mój pierwszy samochód i mam go już półtorej roku. Egzemplarz trafiłem wspaniały lecz te odpalanie ostatnio doprowadza mnie do frustracji eh.
Pozdrawiam i licze na odpowiedź
tronsek - Nie Paź 23, 2011 09:38
lifegoes0n napisał/a: | Mój roverek ma problem z odpalaniem. | Jaki Opisz dokładnie co się dzieje bo tu nikt wróżką nie jest. Może to: http://www.roverki.pl/por...jest-zimny.html
lifegoes0n napisał/a: | Zdiagnozowałem,iż mam kabel masowy do wymiany | A co się stało z tym kablem Może po prostu wystarczy poprawić mocowanie kabla.
lifegoes0n napisał/a: | nie moge takowego kabla znaleść do mojego modelu. | Nie kupisz, ale każdy elektryk zrobi Tobie taki kabel za przysłowiowe piwo.
lifegoes0n - Nie Paź 23, 2011 09:51
Sorki za ogólnikowe przedstawienie sytuacji jestem tu nowy;)
Przekręcam kluczyk słychać chodzący nawiew, czekam aż zgaśnie żółta lampka odpalam i słychać tylko takie 'cyk cyk' i nie odpala, Zauważyłem że w momencie przekręcenia kluczyka o jeden stopień wskaźnik temperatury silnika unosi się i po chwili upada do poprzedniego stanu. Natomiast gdy po poruszaniu tego kabla i styku ponownie przekrecam kluczyk i wskaźnik temperatury silnika znowu się 'unosi' i odpala normalnie. Rzeczywiście może być problem z mocowaniem ale nawet gdy jest mocno zakręcone i są dobre styki to i tak problem się pojawia co jakiś czas.
tronsek - Nie Paź 23, 2011 10:08
Posprawdzaj połączenia masy z budą i silnikiem. Poodkręcaj, oczyść i przykręć.
Domyślam się, że akumulator jest dobry. Takie objawy też będą jak aku już kończy swój żywot.
lifegoes0n - Nie Paź 23, 2011 10:23
Akumulator był wymieniony rok temu, dodatkowo przy wymianie wraz z ojcem rozrządu podładowalem go
Dziś przysiąde nad tym i posprawdzam wszystko dokładnie oczyszcze podokrecam itd
Dziękuje za pomoc,
Pewnie wróce za jakiś czas podjarany, że moje cudeńko znowu odpala jak marzenie.
Pozdrawiam
|
|