Zobacz temat - [620SDI] Głuche pukanie przy ruszaniu kierownicą

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [620SDI] Głuche pukanie przy ruszaniu kierownicą

neon_4u - Pon Lis 07, 2011 12:11
Temat postu: [620SDI] Głuche pukanie przy ruszaniu kierownicą
Witam wszystkich! Mam problem nie wiem jak to nazwać w szukajce więc pisze ;)
Problem polega na tym , że jak jadę bardzo wolno i zacznę ruszać kierownicą lewo i w prawo dosć szybko to słychać pukanie. Drugi objaw to to , że jak wpadnę nawet w najmniejszą dziurę auto wariuje i bardzo głośno puka coś w zawieszeniu. Amortyzatory mam sprawne i nie wiem czy to łączniki stabilizatorów czy coś innego.
Dzięki z góry za wszelką pomoc :mrgreen:

kruszan - Pon Lis 07, 2011 16:02
Temat postu: Re: [620SDI] Głuche pukanie przy ruszaniu kierownicą
neon_4u napisał/a:
Witam wszystkich! Mam problem nie wiem jak to nazwać w szukajce więc pisze ;)
Problem polega na tym , że jak jadę bardzo wolno i zacznę ruszać kierownicą lewo i w prawo dosć szybko to słychać pukanie. Drugi objaw to to , że jak wpadnę nawet w najmniejszą dziurę auto wariuje i bardzo głośno puka coś w zawieszeniu. Amortyzatory mam sprawne i nie wiem czy to łączniki stabilizatorów czy coś innego.
Dzięki z góry za wszelką pomoc :mrgreen:

jedź na ścieżkę diagnostyczną do OSKP, zapłacisz 20zł a wytrzepią auto i wy oglądają wszystkie elementy zawieszenia, spiszesz na karteczkę co trzeba kupić i będziesz wszystko wiedział :)

jeśli masz kanał możesz sam pod auto wleźć i poszarpać "co nie co" jak jest luz to wyczujesz (możesz 1 koło lewarkiem unieść aby było w powietrzu też, bo czasem pod obciążeniem coś może się układać inaczej niż na luzie.

R.E.D. - Wto Lis 08, 2011 09:27

pierwszy objaw wskazuje na koncowki drazkow, a z drugim to moze byc wiele rzeczy, wiec chyba najlepiej bedzie jak posluchasz kruszana :wink:
maniek12345 - Nie Lis 13, 2011 09:10

witam.ja mam taki problem jak ty i to jest luz w maglownicy.sprawdź a na pewno będzie to
neon_4u - Wto Lis 15, 2011 09:41

fajnie ale możesz mi powiedzieć jaki jest koszt naprawy tej maglownicy? trzeba wymieniać całą czy jakiś tuleje czy co?