Zobacz temat - [R200] Pompa paliwa

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Pompa paliwa

wachu990 - Pią Lis 11, 2011 19:42
Temat postu: [R200] Pompa paliwa
Czy na włączonym silniku słychać pompę paliwa ??
leszczu - Pią Lis 11, 2011 19:44

Jak dobrze się skupisz to usłyszysz takie brzęczenie. :wink:
wachu990 - Pią Lis 11, 2011 19:56

Acha więc to normalny objaw ... myślałem, że pompa u mnie nie domaga i na biegu jalowym przebiera silnik .... zamiast rozpylać, lekko leje. Czy jak by np pompa niedomagała to ciężko było by ustawić lpg ?? Najpierw mapy bp a potel lpg i zgrac to ze sobą ... ??
marhew - Pią Lis 11, 2011 23:33

Co to znaczy 'przebiera silnik'? Moim zdaniem za dawkowanie paliwa i lanie lub rozpylanie to odpowiadają wtryskiwacze. A pompa to ma za zadanie podać benzynę pod odpowiednim ciśnieniem i nic więcej.
wachu990 - Sob Lis 12, 2011 07:23

Jeżeli pompa nie poda odpowiedniego ciśnienia to zamiast wtryskiwacz rozpylić poleje paliwem ... no chyba ze się mylę :D Wtryski przekładałem od kolegi i to samo :/
ADI-mistrzu - Sob Lis 12, 2011 09:45

Jeśli pompa podaje za niskie ciśnienie to zamiast paliwo być rozpylone zacznie lecieć w postaci zwartych kropelek co od razu pogarsza proces spalania.
To że będzie także za mało lał i silnik może być bardziej mułowaty to wiadomo :wink:

intruzone - Pon Gru 05, 2011 00:08

Po przekreceniu kluczyka powinienes usłyszec pompe paliwa jeet to okolo 1 do 2 sekundu taki dzwiek bzyczenia ale jesli jezdziles czesto na rezerwie to poma mogla ci sie popsuc, uszkodzona pompa paliwa tez wydaje dzwiek bzyczenia ale niedaje odpowiedniego cisnienia i nieodpalisz auta dzwiek uszkodzone pompy jest troszke innny niz dobrej jest troszke stłumiony.
kzrr - Pon Gru 05, 2011 08:50

intruzone napisał/a:
ale jesli jezdziles czesto na rezerwie to poma mogla ci sie popsuc,

No wiem, ja bardzo często jeżdze na rezerwie i z pompą jest wszystk ok. Ważne żeby mieć na tyle paliwa żeby pompa była zalana i tyle.