|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [420] Nie dziala gniazdo OBD
zelu - Sob Lis 12, 2011 16:13 Temat postu: [420] Nie dziala gniazdo OBD Mam problem nie dziala mi nic pod gniazdem OBD, na pinach 4 i 16 jest zasilanie. Mam "handytester" ktory w kazdym samochodzie po podlaczeniu pod OBD uruchamia sie w roverze nie, to samo jest z najprostszym ELM 327 po wlaczeniu zaplonu nie wykrywa samochodu. Najdziwniejsze jest to, ze mimo tego ze jest zasilanie handytester nie uruchamia sie a powinien.
Czy ktos mial podobne przezycia z tym?
kruszan - Sob Lis 12, 2011 16:51
jeśli jest zasilanie to bezpiecznik sprawny, ale raczej ani ELM and Handytester się po prostu nie połączysz, nie obsługują lub nie mają dodanych interfejsów aby porozumieć się z roverem...
zelu - Sob Lis 12, 2011 17:38
aa dodam ze jak zwieram piny 4 i 15 to bledow tez nie moge wymrugac. Handytester powinien sie przynajmniej wlaczyc, uruchamia sie pod kazdym samochodem pod jaki go podlaczalem tyle ze nie czyta bledow. Nie wiem tylko z czego on bierze sygnal zeby sie uruchomic bo jak widac samo napiecie nie wystarcza.
szoso - Sob Lis 12, 2011 17:45
zelu, bo w SD nie wybłyskasz sobie błędów
zelu - Nie Lis 13, 2011 04:59
szoso napisał/a: | zelu, bo w SD nie wybłyskasz sobie błędów |
To wszystko jasne ^^ Podjade jutro na KTS'a zobaczyc czy sie polaczy chociaz watpie zeby to cos dalo jak ten tester sie nie odpala, a rovery tez obsluguje tylko nie mam karty do nich
kruszan - Nie Lis 13, 2011 08:25
KTS aktualny, nie pamiętam, która wersja - to się połączy sterownik jest Bosha, komp też, więc już nie powinno być problemu.
zelu - Nie Lis 13, 2011 11:09
KTS 520 i lipa tez sie nie laczy, pozniej bede rozbieral szukal poprzecieranych kabli
szoso - Nie Lis 13, 2011 11:14
nie jestem pewien ale SD chyba nie ma ecu Bosch
Remigiusz musiałby się wypowiedzieć
tronsek - Nie Lis 13, 2011 11:51
szoso napisał/a: | nie jestem pewien ale SD chyba nie ma ecu Bosch | SD nie ma kompa BOSCH-a, dlatego są problemy z podłączeniem się pod uniwersalny tester.
|
|