|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 200] Zagłówki tylnej kanapy
maciek75 - Wto Lis 15, 2011 20:58 Temat postu: [R 200] Zagłówki tylnej kanapy Nie wiem czy dobrze umieszczam temat? Chcę zamontować zagłóki w tylnej kanapie - kupiłbym tylną kanapę z zagłówkami, ale takiej nie widziałem, a w nowszych modelach jest zupełnie inna tapicerka. Czy jest możliwośc ich zamontowania w oparciu w nie niewyposazonym?
leszczu - Sro Lis 16, 2011 11:50
Powinieneś w swoim oparciu mieć dziurki na takie zagłówki, u mnie na przykład są. Gorzej będzie znaleźć oryginalne zagłówki.
Brt - Sro Lis 16, 2011 12:04
w oparciu są takie rurki przygotowane ... trzeba "tylko" naciać tapicerkę, wstawic plastikowe prowadnice i wsunać zagłówki ... niestety rozstaw prętów jest inny niż z przodu i cieżko dorwać takie zagłówki w oryginale... zastanawiałem się czy od innego samochodu by nie podpasowały ... o ile kojarzę to rozstaw tylnych prętów to 11cm ...
maciek75 - Sro Lis 16, 2011 16:56
Najważniejsze że da się wstawić (bezpieczeństwo przede wszystkim), a co do koloru samych zagłówków to można założyć pokrowce na wszystkie, lub tylko tylne. Ewentualnie znależć taką samą tapicerkę i obszyć. Jutro sprawdzę jak to wygląda i będę powoli rozglądał się za zagłówkami. Pozdrowienia.
|
|