Zobacz temat - [MG ZR] Nierówny pedał sprzęgła

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR] Nierówny pedał sprzęgła

norbi - Wto Lis 22, 2011 16:08
Temat postu: [MG ZR] Nierówny pedał sprzęgła
Witam mam takie pytanie w moim MG pedał sprzęgła jest sywoko podciagniety, wyżej od hamulca i gazu i na sprzegle wystepuje luz mozna to jakoś zmniejscy wysokosc tego pedała i czy moze to świadczyc o wymianie sprzegła ? I na gazie mam delikatny luz co robic ?
leszczu - Wto Lis 22, 2011 16:32

norbi napisał/a:
Witam mam takie pytanie w moim MG pedał sprzęgła jest sywoko podciagniety, wyżej od hamulca i gazu i na sprzegle wystepuje luz mozna to jakoś zmniejscy wysokosc tego pedała i czy moze to świadczyc o wymianie sprzegła ?

To jest normalne w tym modelu. :wink:
Cytat:
I na gazie mam delikatny luz co robic ?

Podciągnąć lekko linkę gazu przy przepustnicy. :wink:

Kozik - Wto Lis 22, 2011 18:24

norbi napisał/a:
w moim MG pedał sprzęgła jest sywoko podciagniety, wyżej od hamulca i gazu i na sprzegle wystepuje luz mozna to jakoś zmniejscy wysokosc tego pedała i czy moze to świadczyc o wymianie sprzegła ?

można wyregulować ten luz przy pedale jest śrubka z nakrętką kontrującą na kluczyk 10 ;)

trzeba uważać żeby nie przesadzić z regulacją ;) najlepiej to mieć drugą osobą co będzie patrzyła czy jeszcze delikatny luz na lince jest

ja u siebie mam zrównane pedały

norbi - Wto Lis 22, 2011 19:00

a gdzie ta śruba jest ? a właśnie i na gazie tez chcałbym sie pozbyc tego luzu i zwłąszcza na sprzęgle wiec gdzie szukac tej śrubki i przepustnicy ?
leszczu - Wto Lis 22, 2011 19:02

Cytat:
gdzie szukac tej śrubki i przepustnicy ?

Kozik - Wto Lis 22, 2011 20:46

norbi napisał/a:
zwłąszcza na sprzęgle wiec gdzie szukac tej śrubki

padnij na kolana, weź lampę odsuń fotel do tyłu na maksa, i głowę wsadź pod kierownicę następnie oczami podążaj w górę pedału sprzęgła, znajdziesz tam śrubkę którą trzeba będzie nieco wkręcić, to ona jest odpowiedzialna za wysokość pedałka