|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR] Nierówny pedał sprzęgła
norbi - Wto Lis 22, 2011 16:08 Temat postu: [MG ZR] Nierówny pedał sprzęgła Witam mam takie pytanie w moim MG pedał sprzęgła jest sywoko podciagniety, wyżej od hamulca i gazu i na sprzegle wystepuje luz mozna to jakoś zmniejscy wysokosc tego pedała i czy moze to świadczyc o wymianie sprzegła ? I na gazie mam delikatny luz co robic ?
leszczu - Wto Lis 22, 2011 16:32
norbi napisał/a: | Witam mam takie pytanie w moim MG pedał sprzęgła jest sywoko podciagniety, wyżej od hamulca i gazu i na sprzegle wystepuje luz mozna to jakoś zmniejscy wysokosc tego pedała i czy moze to świadczyc o wymianie sprzegła ? |
To jest normalne w tym modelu.
Cytat: | I na gazie mam delikatny luz co robic ? |
Podciągnąć lekko linkę gazu przy przepustnicy.
Kozik - Wto Lis 22, 2011 18:24
norbi napisał/a: | w moim MG pedał sprzęgła jest sywoko podciagniety, wyżej od hamulca i gazu i na sprzegle wystepuje luz mozna to jakoś zmniejscy wysokosc tego pedała i czy moze to świadczyc o wymianie sprzegła ? |
można wyregulować ten luz przy pedale jest śrubka z nakrętką kontrującą na kluczyk 10
trzeba uważać żeby nie przesadzić z regulacją najlepiej to mieć drugą osobą co będzie patrzyła czy jeszcze delikatny luz na lince jest
ja u siebie mam zrównane pedały
norbi - Wto Lis 22, 2011 19:00
a gdzie ta śruba jest ? a właśnie i na gazie tez chcałbym sie pozbyc tego luzu i zwłąszcza na sprzęgle wiec gdzie szukac tej śrubki i przepustnicy ?
leszczu - Wto Lis 22, 2011 19:02
Cytat: | gdzie szukac tej śrubki i przepustnicy ? |
Kozik - Wto Lis 22, 2011 20:46
norbi napisał/a: | zwłąszcza na sprzęgle wiec gdzie szukac tej śrubki |
padnij na kolana, weź lampę odsuń fotel do tyłu na maksa, i głowę wsadź pod kierownicę następnie oczami podążaj w górę pedału sprzęgła, znajdziesz tam śrubkę którą trzeba będzie nieco wkręcić, to ona jest odpowiedzialna za wysokość pedałka
|
|