|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Przełącznik zespolony?
drooid - Sro Lis 23, 2011 11:20 Temat postu: [R45] Przełącznik zespolony? Witam,
Było dobrze a gdy przyszła jesień zdechło. Taki pech.
Przestały mi działac wycieraczki, kiedy najbardziej potrzebne. Przednia i tylna nie działa w ogóle, nie działa spryskiwacz. Czy to może być wina bezpiecznika? Czy padł prawy przełącznik zespolony? Nie mogę znaleźć na szybko schematu bezpieczników a na opisie w aucie, na pudełku schowka, nie znajduję przedniej wycieraczki Czy obie (przód i tył) i oba spryskiwacze to ten sam bezpiecznik?
Adrian - Sro Lis 23, 2011 12:18
Słabiutko szukałeś...
http://forum.roverki.eu/v...bezpiecznik%F3w
Sprawdź, czy otwierają Ci się okna. Jeśli nie, to obejrzyj bezpiecznik numer 14.
drooid - Sro Lis 23, 2011 12:29
Szukałem, szukałem... sęk w tym, że według podanego przez sTERYDA schematu (i Jugola w innym wątku) za wycieraczki odpowiada bezpiecznik nr 14, którego w swojej skrzynce nie mam - jest tylko jakaś mała zaślepka Na skrzynce bezpiecznik nr 13 opisany jest jako rear wipe. Zatem zastanawiam się, gdzie jest front wiper?
Padły mi wszystkie funkcje prawego przełącznika przy kierownicy. Wszystko pozostałe działa bez problemu. Wszystkie szyby się otwierają.
Adrian - Sro Lis 23, 2011 12:42
Wygląda na to, że w R45 trochę inaczej wygląda schemat bezpieczników. Ja jednak obstawiam awarię przełącznika zespolonego
drooid - Sro Lis 23, 2011 12:49
OK. Sprawa się rozwiązała.
Wykopałem nogą bezpiecznik zupełnie Mogłem se szukać, który spalony do usranej... Za wyczieraczke przednią, tylną, spryskiwacze przód i tył, odpowiada u mnie bezpiecznik 27 - na schemacie sTERYDA oznaczony jako cewka zapłonowa
gregor13 - Sro Lis 23, 2011 12:53
A ja u siebie na schemacie znalazłem bezpiecznik nr 21 - "windscreen wipers and washes"
|
|