|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] przydusza się podczas jazdy
damiansz - Wto Gru 27, 2011 00:34 Temat postu: [R420] przydusza się podczas jazdy hey... mam problem.. podczas jazdy samochód przydusza sie dosłownie na pół sekundy, co daje efekt szarpnięcia. tak jakby mi ktoś hamulec wciskał przyduszanie nie jest regularne w zaden sposób. no być może częściej się pojawia przy hamowaniu silnikiem i dodawaniu gazu zaraz po tym. strasznie jest to wkurzające
co Wam przychodzi do głowy? co to może być?
dodam że winowajcą nie jest paliwo, bo lałem na różnych stacjach i nadal jest to samo.. dzieje sie tak od jakichs 2 - 3 miesięcy.
Jugol - Wto Gru 27, 2011 01:00
Wymień filtr paliwa i powietrza.
bizon - Wto Gru 27, 2011 10:04
damiansz napisał/a: | i dodawaniu gazu zaraz po tym |
a moze zasniedzialy potencjometr od linki gazu i nie chodzi plynnie jak zdejmujesz noge z gazu
Bialy1990 - Wto Gru 27, 2011 22:24
Ja stawiam na przepływomierz miałem taką samą sytuacje.
Odepnij przepływomierz i zobacz czy jest różnica
aikidoq - Pon Sty 02, 2012 21:08
A może poduszka pod silnikiem?
uszkodzona daje efekt szarpniecia przy odpuszczaniu i dodawaniu gazu.
damiansz - Pon Lut 13, 2012 10:34
Witajcie.. dzieki wszystkim za odpowiedzi.. potestowałem a oto wyniki:
Jugol napisał/a: | Wymień filtr paliwa i powietrza. |
wymieniłem, ale brak efektu
bizon napisał/a: | a moze zasniedzialy potencjometr od linki gazu i nie chodzi plynnie jak zdejmujesz noge z gazu |
wyczyściłem, ale brak efektu. Przydusza sie nie tyko podczas zdejmowania nogi z gazu, ale równiez przy "ciągnięciu", czyli przyspieszaniu
Bialy1990 napisał/a: | Ja stawiam na przepływomierz miałem taką samą sytuacje. Odepnij przepływomierz i zobacz czy jest różnica |
odpiąłem, ale brak efektu
aikidoq napisał/a: | A może poduszka pod silnikiem?
uszkodzona daje efekt szarpniecia przy odpuszczaniu i dodawaniu gazu. |
możesz coś dokładniej o tym napisać? czy bedzie się przyduszął przy normalnym przyspieszaniu po normalnej, dość równej nawierzchni?
bizon - Pon Lut 13, 2012 11:01
Mi kiedys czasem szarpalo jak szwankowal map sensor, ale zapalal sie wtedy check wiec to raczej nie to.
[ Dodano: Pon Lut 13, 2012 11:01 ]
damiansz napisał/a: | co Wam przychodzi do głowy? co to może być? | damiansz, a szarpniecie nie wystepuje przy manewrowaniu sprzeglem??
damiansz - Pon Lut 13, 2012 11:41
check sie nie zapala, sprzegla nie tykam. po prostu ciagne np. na 3 lub 4 biegu (na innych rowniez) a on sie przydusza az ludziom glowy wyrywa do przodu..
praktis - Pon Lut 13, 2012 19:03
Przyjrzałbym się czujnikowi przy pedale hamulca.
damiansz - Pon Lut 13, 2012 22:03
jak go przetestowac? czy jest mozliwe aby przez niego samochod aż tak sie przyduszal?
plemaster - Pon Lut 13, 2012 22:19
a wiązkę silnika sprawdzałeś ?
damiansz - Wto Lut 14, 2012 12:43
tylko rozpinałem, czyściłem, pryskałem środkiem do styków.. kabli nie "śledziłem" całych..
[ Dodano: Wto Lut 14, 2012 12:43 ]
a nie uważacie że może to być wina pompy wtryskowej albo ustawienia kąta wtrysku?
|
|