Zobacz temat - [R220] Co to za kabel ?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R220] Co to za kabel ?

drogba - Czw Gru 29, 2011 06:56
Temat postu: [R220] Co to za kabel ?
witam, od pewnego czasu nie mam halogenow ,sprawdzalem przekaznik,bezpiecznik itd, postanowilem zajrzec do panela srodkowego i tam ujrzałem odpięty kabel zdjecie nizej, nie wiem gdzie powinien być przypięty, może wy mi pomożecie ,dzieki
wachu990 - Czw Gru 29, 2011 07:41

Czasem nie żarówka podświetlenia gniazda zapalniczki ?? Bo co innego :D
drogba - Czw Gru 29, 2011 11:53

do żarówki podświetlenia zapalniczki są już 2 kable...
bolcik - Czw Gru 29, 2011 12:45

a nie jest to uziemienie czasami ? wiem ze na poczatku jest czerwono czarny ale dalej widac zolty wiec moze to po prostu PE jest ? zobacz czy gdzies z obudowy nie wystaje Ci jakas blaszka tak zeby to wsunąć ;)
leszczu - Czw Gru 29, 2011 13:31

A skąd dokładnie ten kabelek wychodzi ?? Z jakiejś wiązki kabli ??
rovek - Czw Gru 29, 2011 15:06

bolcik napisał/a:
wiem ze na poczatku jest czerwono czarny ale dalej widac zolty

Niedokładne zdjęcie, żółty jest od SRSu.
drogba, możesz zrobić dokładniejsze zdjęcie tego kabelka oraz zdjęcie skąd on wychodzi?

drogba - Czw Gru 29, 2011 15:24

, Kabel jest cały czarny, te żółte to się zlało z innym.. dzieki za pomoc
nicco_nuwai - Czw Gru 29, 2011 19:46

witaj!

instalowalem sobie halogeny orginalne wraz z cala wiazka orginalna i byla dokladna instrukcja,

wlasnie ten przedstawiony na zdjeciu kabel powinien byc podlaczony zamiast orginalnej wsowki do zarowki zapalniczki, a orginalna wsowka wsunienta na ten odstajacy od kabelka dinks.

razem ma byc to podlaczone pod zaroweczke od zapalniczki.

kabel jest zasilajacym halogeny,

pozdrawiam

wachu990 - Czw Gru 29, 2011 19:50

Pisałem od początku, że to podświetlenie gniazda zapalniczki !! 2 dni temu regenerowałem to podświetlenie, bo był brak. Jeden kabelek wpinasz to tego "czegoś" a całość to już w gniazdo zapalniczki - z ringu będzie wystawało :grin: