Zobacz temat - [R25 1.4 16V] Poduszki zaw. silnika / łącznik stabilizatora

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25 1.4 16V] Poduszki zaw. silnika / łącznik stabilizatora

MrFrog - Nie Sty 08, 2012 18:46
Temat postu: [R25 1.4 16V] Poduszki zaw. silnika / łącznik stabilizatora
Witam!

Mam 2 małe prośby:

1. Szukam poduszek zawieszenia silnika do R25 chodzi mi o tą od miski olejowej i tą co jest przy poduszce olejowej. Wiem że uderzać do Tomiego ale ja już czekam 3 miesiące i coś doczekać się nie mogę. Gdzie mogę tego szukać albo od czego dopasować?

2. Mam pytanie odnośnie drążka stabilizacyjnego jaką on ma średnice bo muszę kupić gumy a nie mam samochodu przy sobie aby to sprawdzić :(

Pozdrawiam!

PTE - Pon Sty 09, 2012 08:33
Temat postu: Re: [R25 1.4 16V 2000r] Poduszki zawieszenia silnika
MrFrog napisał/a:
Witam!

Mam 2 małe prośby:

1. Szukam poduszek zawieszenia silnika do R25 chodzi mi o tą od miski olejowej i tą co jest przy poduszce olejowej. Wiem że uderzać do Tomiego ale ja już czekam 3 miesiące i coś doczekać się nie mogę. Gdzie mogę tego szukać albo od czego dopasować?

Tutaj szukałeś?

Cytat:
2. Mam pytanie odnośnie drążka stabilizacyjnego jaką on ma średnice bo muszę kupić gumy a nie mam samochodu przy sobie aby to sprawdzić :(

O tę gumę chodzi? Praktycznie nie do dostania. Tomateam nie odpowiada, w Rimmerbros nie mają od kwietnia 2011r. i wciąż nie wiedzą, kiedy się pojawi. Pytałem w kilku innych sklepach jak Brown&Gammons czy South Lakes Mini, ale oni też nie mieli. Na Alibaba ogłasza się dostawca z Chin, ale u niego musiałbyś zamówić większą ilość ;) Ja miałem dość czekania i kupiłem poliuretany w SuperFlex.

MrFrog - Pon Sty 09, 2012 21:41

Dzięki za cenne informacje jednak dziwna sprawa bo w schemacie od silnika 1400 nie ma tych elementów które mnie interesują natomiast jak patrzę na 1600 są :/

http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID001235

dokładnie chodzi mi o poduszkę pozycja nr 11 oraz 16

Czy mogę tam dopasować część po numerze VIN?

[ Dodano: Pon Sty 09, 2012 21:41 ]
Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie łącznika stabilizatora. Zamówiłem dostałem takie firmy YAMATO:

http://sklep.intercars.co...080adcb8f17aefb

Jednak są one węższe niż te poniżej które miałem zamontowane jak rozbierałem.

http://sklep.intercars.co...080adcb8f17aefb

Mimo to założyłem. Pytanie dlaczego są węższe? I że niby są do modelu 25?

PTE - Wto Sty 10, 2012 08:43

MrFrog napisał/a:
Czy mogę tam dopasować część po numerze VIN?

W Rimmerbros podają w tabelkach, od jakiego - do jakiego VIN części pasują. Jeśłi chcesz sprwdzać po numerze, to ściągnij sobie EPC.

Cytat:

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie łącznika stabilizatora. Zamówiłem dostałem takie firmy YAMATO (...) są one węższe niż te poniżej które miałem zamontowane jak rozbierałem.

Zdjęcia z IC niestety się nie otwierają. Jeśli łączniki dało się przykręcić do stabilizatora i wahacza tak, aby nie było luzu, to wg mnie wszystko jest w porządku i nie ma co sobie głowy zawracać ich grubością ;-) Ja kupiłem Delphi, były chyba 5zł droższe od Yamato.