|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [r400] zmiana centralnego zamka
brozo - Sro Sty 11, 2012 06:47 Temat postu: [r400] zmiana centralnego zamka witam mam takie pytanie, zakupiłem roverka 416 z 2 kluczykami ale 1 pilotem i zauważyłem że bez pilota nie idzie odpalić auta, mam obawy że jeżeli uszkodzę lub zgubie pilota to nie odpalę auta wcale nie mam do niego żadnych kodów wiec robi sie pewien problem.Teraz pytanie czy da sie np. usunąć immobilizer a auta i zastąpić oryginalny centralke od zamka innym sterownikiem przy zachowaniu siłowników w drzwiach ??Czyli tak krótko mówiąc usunąć immo i zamontować sterownik innej firmy
sobrus - Sro Sty 11, 2012 07:32
Samochód posiada immobilizer zbliżeniowy - pilot musi być blisko stacyjki bo inaczej nie odpali.
Także rozwiązaniem jest albo wymiana całego systemu alarmowego albo dorobienie drugiego pilota.
szoso - Sro Sty 11, 2012 09:52
u mnie w mieście wymiana centralki z nowymi pilotami to koszt około 500zł, w tym wycięcie immo, siłowniki od centralnego zostają
kolega to robił w warsztacie zajmującym się alarmami, immo zablokowało mu 416 a pilotów nie miał w ogóle bo ich nie dostał od sprzedającego
Adrian - Sro Sty 11, 2012 09:56
Kupno pilota używanego i programowanie to około 200 PLN. Wybór należy do Ciebie.
bizon - Sro Sty 11, 2012 11:34
Zdecydowanie najlepiej dorobic drugiego pilota i zaprogramowac.
Albo jest opcja (mi by nie odpowiadala) wyciecia immobilisera a centralny otwierac w razie co kluczykiem
leszczu - Sro Sty 11, 2012 13:09
bizon napisał/a: | Zdecydowanie najlepiej dorobic drugiego pilota i zaprogramowac. |
Najlepsza opcja moim zdaniem.
brozo - Sro Sty 11, 2012 13:42
a gdzie go dorobic??
leszczu - Sro Sty 11, 2012 13:53
brozo napisał/a: | a gdzie go dorobic?? |
A to już musisz znaleźć w swojej okolicy warsztatu który ma testbook
brozo - Sro Sty 11, 2012 14:17
aha czyli warsztat z testbookiem i oni dorobią 2 pilot tak??
leszczu - Sro Sty 11, 2012 14:18
brozo napisał/a: | aha czyli warsztat z testbookiem i oni dorobią 2 pilot tak?? |
Musisz wpierw kupić drugi pilot i z tym pilotem iść do warsztatu aby ci zaprogramowali pod twoje auto.
bizon - Sro Sty 11, 2012 15:17
jako ze Ci sie nie pali bo jeden pilot Ci dziala lepiej znajdz sprawdzonego w Twojej okolicy. Gdy mialem problem z ecm dopiero trzeci posiadacz testbooka potrafil nim rozwiazac problem, i byl nim PHJOVI. Tych dwoch wczesniejszych nie bede wymienial chociaz powinienem zeby nie naciagali innych
brozo - Sro Sty 11, 2012 16:01
już sie wszystkiego dowiedziałem kolega elektromechanik powiedział że mi to zrobi bo już niejeden pilot robił wiec sprawa mi się rozwiąże koszt 150 zł
Artu - Sro Sty 11, 2012 18:53
Legendy głoszą, że da się to zrobić tylko przy pomocy Testbooka - bądź tak uprzejmy, i daj znać jak poszło koledze
brozo - Sro Sty 11, 2012 20:03
ok jak tylko zrobię to napisze co i jak
sobrus - Sro Sty 11, 2012 21:40
Nie trzeba testbooka by zaprogramować nowego pilota.
Wystarczy mieć bodajże programator Lucasa.
W Lublinie piloty programuje firma Chrust, a testbooka nie mają.
marcin333 - Sro Sty 11, 2012 23:46
Testbook niekonieczny, bezproblemowo koduje programator sbb dużo punktów dorabiania kluczy używa tego sprzętu producent Silca. Siedzę w elektronice i też go używam na codzień, bardzo dobrze też odczytuje kod.
Też kupiłem roverka z jednym pilotem, zakupiłem jeszcze 2 sztuki pilotów używek, zaprogramowanie trwa około minuty.
szoso - Czw Sty 12, 2012 10:57
marcin333 napisał/a: | programator sbb |
chyba sobie to kupie, patrzyłem że około 600zł kosztuje
|
|