| |
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak) oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [216 Cabrio] Brak reakcji na kluczyk. Nie pali
glock - Pon Sty 16, 2012 21:09 Temat postu: [216 Cabrio] Brak reakcji na kluczyk. Nie pali Sprawa dość dziwna, zostawiłem samochód na parkingu na dwa tygodnie, najprawdopodobniej do zrobinia jest uszczelka pod głowicą, poprosiłem kolegę, żeby przetransportował go do mechanika, oczywiście akumulator nie wytrzymał 2 tygodni, po włożeniu nowego akumulatora reakcja jest dość dziwna, po przekręceniu kluczyka na zapłon, zapalają się kontrolki, lecz silnik nie chce zapalić, nie słychać wogle rozrusznika, dodatkowo nie działają światła mijania (zawsze się świeciły nawet bez przekręcenia kluczyka), podobnie nie chce zapalić z pychu. Macie jakieś pomysły? Coś z immobilaiserem?
tronsek - Pon Sty 16, 2012 21:21
W pierwszej kolejności sprawdzenie masy
Tomi - Pon Sty 16, 2012 21:30
| tronsek napisał/a: | | W pierwszej kolejności sprawdzenie masy |
Przy braku masy robi się dziwna dyskoteka na desce.
Ja rozpoczął bym od najprostszych rzeczy. Bateria w pilocie i pilot. Jest reakcja na pilota? Otwiera i zamyka auto?
glock - Wto Sty 17, 2012 07:42
Tak, pilot działa normalnie, otwiera i zamyka.
7Tomi - Sro Sty 25, 2012 08:52
| glock napisał/a: | | Tak, pilot działa normalnie, otwiera i zamyka. |
"Puknij" czymś w rozrusznik. Te rozruszniki lubią sie tak "przywiesić". Identyczne objawy miałem w R45 ostatnio wystarczyło delikatnie popukać kluczek w rozrusznik i pomogło"
|
|