Zobacz temat - [Civic 2,0 iTD '98] Dziwny problem z rozrusznikiem

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [Civic 2,0 iTD '98] Dziwny problem z rozrusznikiem

Zuzinho7 - Sro Lut 08, 2012 07:37
Temat postu: [Civic 2,0 iTD '98] Dziwny problem z rozrusznikiem
Witam,

Mam dziwny problem w mojej Hondzie. Zaznaczam tutaj wcześniej iż problem dotyczy rozrusznika który to jakiś miesiąc temu wrócił z regeneracji kompletnej bo zawiesił mi się bendix i zatarł kompletnie. Wszystko było regenerowane.

W sobotę nie mogłem uruchomić samochodu padł Akumulator. Podjechał więc brat Clio I z Aku 55 Ah. Odpaliłem przez kable. Od soboty mam właśnie ten problem. Problem następuje gdy wsiadam do auta z rana lub po 8 godzinach w pracy. Przekręcam kluczyk nagrzewam świece a następnie chcę odpalić i wtedy słychać takie buczenie wycie nie wiem jak to nazwać a silnik nie kręci. Więc wracam kluczykiem i znów grzeje świece, przekręcam i auto od dotyku zapala, zgaszę znów przekręcę i znów od dotyku zapala. Nie wiem co może być tego przyczyną, brat mi powiedział że słaby aku. Dziwna sprawa bo tak jak mówiłem rozrusznik dopiero co niedawno był w regeneracji.

A martwi mnie to bo właśnie gdy potrzebowałem auta na wyjazd na sylwestra wtedy mi padł bendix w rozruszniku. Teraz zamierzam pojechać w trasę i znów odprawia cyrki. Mechanikowi nie pokażę co się dzieje bo podjadę a auto od dotyku zapali :)

Dzięki z góry za pomoc.
Pozdrawiam

aikidoq - Sro Lut 08, 2012 14:13

Spr czy masz masy dobrze podokręcane. Klemy od aku czy nie są zaśniedziałe i same kable co do rozrusznika dochodzą czy są ok.