|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
![](images/print.gif) |
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400/R45/MG ZS] Skacza obroty na wolnych
BoloSr - Sro Lut 08, 2012 18:01 Temat postu: [R400/R45/MG ZS] Skacza obroty na wolnych Witam i chciałem sie zapytac co jest odpowiedzialne w tych autach za regulacje na wolnych obrotach ? BO czasem tak jest ze jak sie rozgrzeje to na wolnych obroty skacza od 800-1200 i jak nie grzegazuje to sie to nie uspokoi tylko skacze wiec ale krokowy( jak jest sie zacina) albo przepustnica jest brudna Moze ktos mial taki przypadek i wie jak to naprawic ?
leszczu - Sro Lut 08, 2012 18:08
BoloSr napisał/a: | Moze ktos mial taki przypadek i wie jak to naprawic ? |
Przeczyścić na początek silniczek krokowy i przepustnicę.
Do tego sprawdź jak siedzi wtyczka od TPS-u.
BoloSr - Sro Lut 08, 2012 18:09
leszczu napisał/a: | BoloSr napisał/a: | Moze ktos mial taki przypadek i wie jak to naprawic ? |
Przeczyścić na początek silniczek krokowy i przepustnicę.
Do tego sprawdź jak siedzi wtyczka od TPS-u. |
a co i gdzie siedzi ? bo mam ten samochod od 3 latek ale jeszcze nic nie ruszalem pod macha i nie wiem gdzie czego szukac
Adrian - Sro Lut 08, 2012 18:17
BoloSr,
Wyszukiwarki użyj. Wstydziłbyś się pytać w ogóle...
leszczu - Sro Lut 08, 2012 18:19
Tutaj masz jak przeczyścić silniczek krokowy.
http://www.roverki.pl/tec...-krokowego.html
A tu gdzie wszystko się znajduje. Wprawdzie chodzi o silnik 1.4 16V, ale u siebie będziesz miał podobnie.
BoloSr - Sro Lut 08, 2012 18:31
AdrianWWL napisał/a: | BoloSr,
Wyszukiwarki użyj. Wstydziłbyś się pytać w ogóle... |
pierwszy raz mi ktos tak napisal :(
[ Dodano: Sro Lut 08, 2012 18:31 ]
oki dzieki bede musial to zrobic
faecd - Sob Lut 11, 2012 11:39
ps BoloSr, czy obroty faluja Ci na zasilaniu gazem czy na pb. Ja mialem takie cus na gazie, wystarczylo zmienic model mapy gazowej
Andrzej_1272 - Sob Lut 11, 2012 14:43
Po przeczyszczeniu krokowca i przepustnicy,sprawdź czy nie łapiesz gdzieś lewego powietrza.Wtedy też są problemy z obrotami.POZDROWIONKA.
BoloSr - Pon Lut 13, 2012 17:49
faecd napisał/a: | ps BoloSr, czy obroty faluja Ci na zasilaniu gazem czy na pb. Ja mialem takie cus na gazie, wystarczylo zmienic model mapy gazowej |
to akurat jest na Pb i LPG wiec wykluczam LPG
|
|