|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Wisząca wtyczka.
jackas5 - Pon Lut 13, 2012 00:19 Temat postu: [R600] Wisząca wtyczka. Witam od niedawna mam rovera 600 SDI i zauważyłem wiszącą wtyczkę w okolicach filtra oleju, nigdzie nie widzę w co mogła by wejść, proszę o poradę załączam foto. Co może być przyczyną nie działającego licznika km??
karolj - Pon Lut 13, 2012 01:03
Strzelam, że może to jest wtyczka od czujnika poziomu oleju
A czy razem z niedziałającym licznikiem km masz problemy z prędkościomierzem? Jeśli nie, to problem w liczniku, jeśli tak to impulsator lub coś po drodze do licznika
jackas5 - Pon Lut 13, 2012 01:29
Prędkościomierz działa tylko licznik Km nie, poprzedni właściciel mówił, że jak walnął w konsole reką to działał ale potem przestał na amen:p a samego licznika pewnie nie da się wymienić tylko jak już to cały ?A co do tej wtyczki to gdzie to się wpina bo nigdzie nie widzę tak z góry a narazie za zimno by luknąć pod auto.
maciej1 - Pon Lut 13, 2012 06:21
Witam
To wtyczka od czujnika temperatury oleju. Ma swój wtyk za silnikiem troche wyżej. Odpowiada za działanie, bądź nie klimatyzacji (jesli ja posiadasz)
karolj - Pon Lut 13, 2012 15:30
jackas5 napisał/a: | Prędkościomierz działa tylko licznik Km nie, poprzedni właściciel mówił, że jak walnął w konsole reką to działał ale potem przestał na amen:p a samego licznika pewnie nie da się wymienić tylko jak już to cały ? |
Da się wymienić bez problemu - licznik km (te bębenki) odłącza się bezproblemowo od samego prędkościomierza. Kwestia tylko czy da się taki kupić Może celuj w jakieś uszkodzone liczniki za grosze
A podejrzewam że i naprawić się da, ja bym rozebrał i porządnie wszystko wyczyścił, ewentualnie poprawił luty. Jeśli rzeczywiście jest tak jak mówi poprzedni właściciel - walnięcie mu pomaga, to jest bardzo duża szansa na ożywienie dziada.
Wskazana jest cierpliwość i pewnie przyda się zimna puszka
jackas5 - Pon Lut 13, 2012 16:09
Posiadam klimatyzacje i własnie jak kupowałem to się nie załącza. Dzięki wielkie jeden problem mniej. A co do licznika to jak sprawa wygląda? trzeba cały wymieniać?
[ Dodano: Pon Lut 13, 2012 16:09 ]
A może ktoś wrzucić foto podłączenia tego czujnika bo byłem teraz w aucie i nie moge znaleźć
maciej1 - Pon Lut 13, 2012 18:21
Na silniku przed ścianą grodziową nad filtrem oleju
|
|