Zobacz temat - [R600] Wisząca wtyczka.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Wisząca wtyczka.

jackas5 - Pon Lut 13, 2012 00:19
Temat postu: [R600] Wisząca wtyczka.
:neutral: Witam od niedawna mam rovera 600 SDI i zauważyłem wiszącą wtyczkę w okolicach filtra oleju, nigdzie nie widzę w co mogła by wejść, proszę o poradę załączam foto. Co może być przyczyną nie działającego licznika km??
karolj - Pon Lut 13, 2012 01:03

Strzelam, że może to jest wtyczka od czujnika poziomu oleju ;)

A czy razem z niedziałającym licznikiem km masz problemy z prędkościomierzem? Jeśli nie, to problem w liczniku, jeśli tak to impulsator lub coś po drodze do licznika

jackas5 - Pon Lut 13, 2012 01:29

Prędkościomierz działa tylko licznik Km nie, poprzedni właściciel mówił, że jak walnął w konsole reką to działał ale potem przestał na amen:p a samego licznika pewnie nie da się wymienić tylko jak już to cały ?A co do tej wtyczki to gdzie to się wpina bo nigdzie nie widzę tak z góry a narazie za zimno by luknąć pod auto.
maciej1 - Pon Lut 13, 2012 06:21

Witam
To wtyczka od czujnika temperatury oleju. Ma swój wtyk za silnikiem troche wyżej. Odpowiada za działanie, bądź nie klimatyzacji (jesli ja posiadasz)

karolj - Pon Lut 13, 2012 15:30

jackas5 napisał/a:
Prędkościomierz działa tylko licznik Km nie, poprzedni właściciel mówił, że jak walnął w konsole reką to działał ale potem przestał na amen:p a samego licznika pewnie nie da się wymienić tylko jak już to cały ?

Da się wymienić bez problemu - licznik km (te bębenki) odłącza się bezproblemowo od samego prędkościomierza. Kwestia tylko czy da się taki kupić ;) Może celuj w jakieś uszkodzone liczniki za grosze

A podejrzewam że i naprawić się da, ja bym rozebrał i porządnie wszystko wyczyścił, ewentualnie poprawił luty. Jeśli rzeczywiście jest tak jak mówi poprzedni właściciel - walnięcie mu pomaga, to jest bardzo duża szansa na ożywienie dziada.
Wskazana jest cierpliwość i pewnie przyda się zimna puszka ;)

jackas5 - Pon Lut 13, 2012 16:09

Posiadam klimatyzacje i własnie jak kupowałem to się nie załącza. Dzięki wielkie jeden problem mniej. A co do licznika to jak sprawa wygląda? trzeba cały wymieniać?

[ Dodano: Pon Lut 13, 2012 16:09 ]
A może ktoś wrzucić foto podłączenia tego czujnika bo byłem teraz w aucie i nie moge znaleźć

maciej1 - Pon Lut 13, 2012 18:21

Na silniku przed ścianą grodziową nad filtrem oleju