Zobacz temat - [R600SDI] Szkoda z OC sprawcy

Forum Klubu ROVERki.pl

Prawo i ubezpieczenia - [R600SDI] Szkoda z OC sprawcy

vexator - Sro Lut 15, 2012 08:45
Temat postu: [R600SDI] Szkoda z OC sprawcy
Witam.
Kilka dni temu zdarzyła mi się kolizja - sprawca przejeżdżał przez skrzyżowanie na czerwonym świetle. Ja wyjeżdżałem z parkingu na zielonym i dobrze że w porę wyhamowałem i tamten tylko się odemnie odbił. Policja wezwana, protokół sprawcy spisany.
Uszkodzenia jakie mogę stwierdzić bez zdejmowania zderzaka to: uszkodzony błotnik, reflektor, zderzak i maska. (foto).
Sprawca kolizji był ubezpieczony w PZU. Rzeczoznawca ma się odezwać w najbliższych dniach.
Proszę o poradę i oszacowanie ile mogę dostać od ubezpieczyciela. Jak rozmawiać z rzeczoznawcą i czy przed jego przyjazdem demontować zderzak czy pozostawić wszystko nienaruszonym od kolizji.

polofix - Sro Lut 15, 2012 11:13
Temat postu: Re: [R600SDI] Szkoda z OC sprawcy
vexator napisał/a:
Witam.
Kilka dni temu zdarzyła mi się kolizja - sprawca przejeżdżał przez skrzyżowanie na czerwonym świetle. Ja wyjeżdżałem z parkingu na zielonym i dobrze że w porę wyhamowałem i tamten tylko się odemnie odbił. Policja wezwana, protokół sprawcy spisany.
Uszkodzenia jakie mogę stwierdzić bez zdejmowania zderzaka to: uszkodzony błotnik, reflektor, zderzak i maska. (foto).
Sprawca kolizji był ubezpieczony w PZU. Rzeczoznawca ma się odezwać w najbliższych dniach.
Proszę o poradę i oszacowanie ile mogę dostać od ubezpieczyciela. Jak rozmawiać z rzeczoznawcą i czy przed jego przyjazdem demontować zderzak czy pozostawić wszystko nienaruszonym od kolizji.

są setki takich spraw, a kwota zależy od widzimisie firmy/rzeczoznawcy. jeśli w PZU OC to napewno nie stracisz. musisz być z rzeczoznawcą i pokazywać mu co jeszcze. pod spodem może jest coś pęknięte, jakieś nadkole/inny plastik. im więcej tym lepiej.

machi12 - Sro Lut 15, 2012 21:54

Oczywiście proś o wycenę na orginałach. I spadek wartości pojazdu w cenach rynkowych.