Zobacz temat - [R 45] Niezgodność stanu faktycznego z numerem VIN

Forum Klubu ROVERki.pl

Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [R 45] Niezgodność stanu faktycznego z numerem VIN

king91 - Sob Lut 18, 2012 11:15
Temat postu: [R 45] Niezgodność stanu faktycznego z numerem VIN
Witam, jestem nowy na forum. Zamierzam kupić Rovera 45. Sprzedający mówi, że ma on silnik 1.6, we wszystkich dokumentach podobno też wszystko na to wskazuje, a w wyszukiwarce VIN wyświetla mi się silnik 1.8. Dlaczego? Czy to oznacza jednoznacznie, że silnik był wymieniany? Oto numer VIN SARRTZWFT2D591676. Proszę o w miarę szybką odpowiedź.
Pozdrawiam

tronsek - Sob Lut 18, 2012 17:48

king91 napisał/a:
Czy to oznacza jednoznacznie, że silnik był wymieniany?
Całkiem możliwe, że silnik był wymieniany.
Poszukaj oznaczenia silnika w swoim aucie, to wyjaśni jaki rzeczywiście masz włożony silnik.

Kozik - Sob Lut 18, 2012 18:05

king91, jak pisze tronsek możliwe że była podmianka silnika, w moim przypadku osoba która kupi moje auto będzie miała niezły zgryz z vinu wynika że golas 1.4 a jest wypas 1.8 VVC ;)
king91 - Sob Lut 18, 2012 18:40

Ok, więc jeśli był podmieniony, to tak naprawde nie wiem jaki ten silnik ma przebieg, bo kilometry nalicza tak jakby cały czas na ten stary silnik prawda? Dobrze to rozumiem? I jeszcze jedno pytanie, ten samochód jest świeżo sprowadzony, przez taką podmianę silnika nie będę miał problemów przy rejestracji?
des - Sob Lut 18, 2012 19:05

king91 napisał/a:
Ok, więc jeśli był podmieniony, to tak naprawde nie wiem jaki ten silnik ma przebieg, bo kilometry nalicza tak jakby cały czas na ten stary silnik prawda? Dobrze to rozumiem?
Dobrze rozumiesz.
king91 napisał/a:
I jeszcze jedno pytanie, ten samochód jest świeżo sprowadzony, przez taką podmianę silnika nie będę miał problemów przy rejestracji?
Nie będziesz miał, bo od jakiegoś czasu (kilka ładnych lat) silnik traktowany jest jako część wymienna. Poza tym na dowodzie rejestracyjnym nie masz nigdzie wpisanego nr. silnika a tyko nadwozia. Skoro VIN się zgadza to pójdzie bez problemu.
king91 - Sob Lut 18, 2012 19:27

Ok, dzięki. Jutro jade go obejrzeć i zobacze co z tego wyjdzie. W tej wyszukiwarce VIN błędy się raczej nie zdarzają? Bo dzwoniłem do kolesia powiedzieć mu o tej niezgodności, a on twierdzi, że niekiedy takie błędy w tego typu wyszukiwarkach się zdarzają, mówi, że we wszystkich dokumentach od tego Roverka jest informacja o silniku 1.6