|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [R 45] Niezgodność stanu faktycznego z numerem VIN
king91 - Sob Lut 18, 2012 11:15 Temat postu: [R 45] Niezgodność stanu faktycznego z numerem VIN Witam, jestem nowy na forum. Zamierzam kupić Rovera 45. Sprzedający mówi, że ma on silnik 1.6, we wszystkich dokumentach podobno też wszystko na to wskazuje, a w wyszukiwarce VIN wyświetla mi się silnik 1.8. Dlaczego? Czy to oznacza jednoznacznie, że silnik był wymieniany? Oto numer VIN SARRTZWFT2D591676. Proszę o w miarę szybką odpowiedź.
Pozdrawiam
tronsek - Sob Lut 18, 2012 17:48
king91 napisał/a: | Czy to oznacza jednoznacznie, że silnik był wymieniany? | Całkiem możliwe, że silnik był wymieniany.
Poszukaj oznaczenia silnika w swoim aucie, to wyjaśni jaki rzeczywiście masz włożony silnik.
Kozik - Sob Lut 18, 2012 18:05
king91, jak pisze tronsek możliwe że była podmianka silnika, w moim przypadku osoba która kupi moje auto będzie miała niezły zgryz z vinu wynika że golas 1.4 a jest wypas 1.8 VVC
king91 - Sob Lut 18, 2012 18:40
Ok, więc jeśli był podmieniony, to tak naprawde nie wiem jaki ten silnik ma przebieg, bo kilometry nalicza tak jakby cały czas na ten stary silnik prawda? Dobrze to rozumiem? I jeszcze jedno pytanie, ten samochód jest świeżo sprowadzony, przez taką podmianę silnika nie będę miał problemów przy rejestracji?
des - Sob Lut 18, 2012 19:05
king91 napisał/a: | Ok, więc jeśli był podmieniony, to tak naprawde nie wiem jaki ten silnik ma przebieg, bo kilometry nalicza tak jakby cały czas na ten stary silnik prawda? Dobrze to rozumiem? | Dobrze rozumiesz.
king91 napisał/a: | I jeszcze jedno pytanie, ten samochód jest świeżo sprowadzony, przez taką podmianę silnika nie będę miał problemów przy rejestracji? | Nie będziesz miał, bo od jakiegoś czasu (kilka ładnych lat) silnik traktowany jest jako część wymienna. Poza tym na dowodzie rejestracyjnym nie masz nigdzie wpisanego nr. silnika a tyko nadwozia. Skoro VIN się zgadza to pójdzie bez problemu.
king91 - Sob Lut 18, 2012 19:27
Ok, dzięki. Jutro jade go obejrzeć i zobacze co z tego wyjdzie. W tej wyszukiwarce VIN błędy się raczej nie zdarzają? Bo dzwoniłem do kolesia powiedzieć mu o tej niezgodności, a on twierdzi, że niekiedy takie błędy w tego typu wyszukiwarkach się zdarzają, mówi, że we wszystkich dokumentach od tego Roverka jest informacja o silniku 1.6
|
|