|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45 1.8] Zawór nagrzewnicy
andrew0503 - Wto Mar 20, 2012 19:11 Temat postu: [R45 1.8] Zawór nagrzewnicy Witam serdecznie
Dziś Roverek zaskoczył mnie dość obfitym wyciekiem płynu chłodniczego z zaworka
Jako, że mam już mętlik w głowie proszę szanowne grono o odpowiedź.
Czy zawór nagrzewnicy w wersji europejskiej różni się czymś od wersji angielskiej.
Znalazłem:
http://moto.allegro.pl/ro...2216832807.html
oraz:
http://moto.allegro.pl/ro...2160024318.html
W Rimmerbros nie ma podziału na LHD i RHD, zawór ma tylko oznaczenie JJB100270
Pozdrawiam
Andrzej
Adrian - Wto Mar 20, 2012 19:26
andrew0503 napisał/a: | W Rimmerbros nie ma podziału na LHD i RHD |
Czyli będzie pasował.
marek501 - Wto Mar 20, 2012 19:26
Witam ! Też mi zaczął puszczac i kupiłem ten z drugiego linka . Po założeniu jest ok .Gościu miał ich widać więcej niż jeden, chociaż zdjęcie to samo . Oczywiście przysłał goły zaworek bez węży.
andrew0503 - Wto Mar 20, 2012 19:35
AdrianWWL napisał/a: | Czyli będzie pasował. |
Wolę się upewnić Trochę się nerwowałem, bo zapowiadało się jak powtórka z HGF, i dlatego przestałem racjonalnie myśleć. Dzięki
marek501 napisał/a: | Witam ! Też mi zaczął puszczac i kupiłem ten z drugiego linka . Po założeniu jest ok .Gościu miał ich widać więcej niż jeden, chociaż zdjęcie to samo . Oczywiście przysłał goły zaworek bez węży. |
Dziękuję, to już zamawiam
snake0908 - Czw Mar 22, 2012 14:26
Uważałbym na kupno używek, ja już drugi raz wymieniam na używaną i po krótkim czasie znowu sie rozcieka. Nie wiem czy to kwestia płynu chłodniczego, ja mam wlanego dynagela.
Czy może chodzi o to że jak jest wyjęty to coś sie dzieje z tym o ringiem uszczelniającym.
Ja na pewno następnym, razem będę chciał kupić nowy. pozdrawiam
andrew0503 - Czw Mar 22, 2012 14:55
snake0908 napisał/a: | Uważałbym na kupno używek |
Wiem, że to jak kupowanie kota w worku
snake0908 napisał/a: | Ja na pewno następnym, razem będę chciał kupić nowy |
Też chciałem, szukałem i Jak kiedyś znajdę to kupię...
A na razie i tak muszę zmienić, bo innego wyjścia nie mam
rafeque - Pon Mar 26, 2012 09:29
z hondy pasuje ja mam od ponad roku i działa poprawnie
dawidek126 - Nie Sty 05, 2014 22:23
witam
nie zakładam nowego tematu ale mam pytanko. zna ktoś numer tego zaworu na nagrzewnicy?? szukałem i intercars polcar interteam ale niemoge znalezdz tego cuda w katalogu...
może zna ktoś numer oryginału to sprawdzę w hondzie
dzieki
szoso - Pon Sty 06, 2014 10:45
dawidek126 napisał/a: | szukałem i intercars polcar interteam ale niemoge znalezdz tego cuda w katalogu... |
Bo tego nie ma.
dawidek126 napisał/a: | może zna ktoś numer oryginału to sprawdzę w hondzie
|
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-JJB100270
robczach - Czw Lut 26, 2015 20:27
mój zawór też ma wyciek, kupiłem drugi od hondy ale jak sprawdzam pod kranem to zamknięty przepuszcza delikatnie wodę w stronę nagrzewnicy - sączą się kropelki. tak powinno być że lekko przepuszcza wodę do nagrzewnicy? będzie wtedy ciepło leciało mimo że ustawienie będzie na zimne?
sTERYD - Czw Lut 26, 2015 21:49
nie będzie, bo oprócz tego, ze zawór jest zamknięty, to w kanałach jest klapka, która przekierowuje powietrze tak, żeby przy ustawieniu na zimne nie przelatywało przez nagrzewnicę.
robczach - Pią Lut 27, 2015 08:24
rozumiem że tą klapką także steruje pokrętło zimno/ciepło? muszę dodać że kiedy mam ustawione na zimno to i tak leci lekko ciepłe powietrze, natomiast jak mam max ciepło to owszem leci ciepłe powietrze ale chyba nie jest tak ciepłe jak powinno być. może coś z tą klapką się stało?
|
|