|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning mechaniczny - [r 600] Zbiorowe zamówienie , Gwint z USA
davidlive - Czw Mar 22, 2012 19:32 Temat postu: [r 600] Zbiorowe zamówienie , Gwint z USA Witam szukam osób które razem ze mną zamówiły by zawieszenie gwintowane w USA od hondy accord .
Oto przykłady:
P 1
http://www.ebay.com/itm/H...7-HONDA-ACCORD-
a tu więcej zawieszki
http://www.ebay.com/sch/i...&_clu=2&_sop=16
Oraz do tego rozpórka
P 3
Na allegro patrzyłem i mamy do naszych aut dostępne tylko koni za 2750 brutto a za 2000 możemy mieć gwint , jedna przesyłka wyjdzie taniej a będziemy mieli konkret zawieszenie .
Nie znam sie super na firmach wykonujących gwinty ale jeśli ktos ma jakieś dane albo opinie to proszę pisać
Pływak - Czw Mar 22, 2012 20:01
Po pierwsze zobacz cenę wysyłki w zależności od ilości sztuk bo nie jest ona stała, po drugie liczysz się z tym, ze paczkę może zostać zatrzymana na celnym i będzie trzeba cło i VAT zapłacić?
Z moich kalkulacji wynika, ze nawet jak znajdziesz 3 chętnych to cenę jednostkowe z przesyłką wyjdzie koło 2,5K zł nie licząc ewentualnego cła i vatu jak doliczyc podatki to przekroczy 3Kzł, a za tyle to bym szukał u nas ew w jakimś kraju z UE. Z USA to się opłacało ciągnąć kilka lat wstecz jak dolar był poniżej 2zł wtedy nawet doliczenie podatków nie było straszne.
davidlive - Czw Mar 22, 2012 21:10
W sumie o tym nie pomyślałem
hmmm
szkoda
mam tam znajomego czy on takie cos może przewieść oczywiście nie 10 kompletów tylko jeden dla mnie, przyjeżdża na wakacje
Pływak - Czw Mar 22, 2012 21:17
Przeszukaj np niemieckiego ebay'a ewentualnie popytaj polskich dystrybutorów czy by Ci nie ściągnęli na zamówienie. Na allegro nie ma co szukać bo jest tam strasznie mało zawiasów i większość do popularnych modeli VW, BMW, Hondy. Ja do Alfy właśnie ściągałem na zamówienie z niemiec bo u nas nigdzie nic nie mieli ciekawego.
davidlive - Czw Mar 22, 2012 21:20
chce gwint bez zbiornika azotowego , po prostu podstawowy .
ewentualnie jakieś dobre z regulacja
Pływak - Czw Mar 22, 2012 21:23
KW, Weitec, AP, Vogtland, H&R, Eibach, SPAX, Koni przeglądaj katalogi czy mają coś do twojego auta później szukaj na niemieckim ebay'u lub u polskich dystrybutorów.
sTERYD - Pią Mar 23, 2012 00:36
jeśli chodzi o cło i vat, to nie jest duży problem, jeśli bierzesz pojedyncze sztuki. Wtedy wystarczy, że sprzedawca dołaczy fakturę amerykańską a Ty napiszesz oświadczenie, że jesteś osobą prywatną i kupujesz do celów niezwiązanych z żadną działalnością gospodarczą, tylko musisz się liczyć z tym, że firmie przesyłkowej dotarcie do Ciebie w celu uzyskania oświadczenia dla służb celnych może zająć akurat kilka dni dłużej niż regulaminowe dwa tygodnie przez które "przechowują" przesyłkę na cle bez dodatkowych opłat i wtedy dopłacisz do przesyłki koszt przechowania. Zdarzały mi się takie przypadki przy zakupach niebezcłowych. W przypadku zakupu większej ilości sztuk może nie wystarczyć takie oświadczenie.
davidlive - Pią Mar 23, 2012 18:25
więc co radzisz??
pchać się w to?
wole kupic gwint w usa za 700 dolców niz te koni za prawie 3000 pln
|
|