|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - Rover 75 2,5 v6 proszę o opinię
igla - Sro Mar 28, 2012 16:20 Temat postu: Rover 75 2,5 v6 proszę o opinię Witam Szanowne Towarzystwo,
proszę o opinie Wasze dotyczące tego modelu i egzemplarza.
Z tego co już udało mi się ustalić a czego nie ma w opisie:
Auto ma 176 tys km
przy 120 był serwis w Szwajcarii, potem przy 165 tys ( ale gdzie to jeszcze mi nie napisał pan sprzedający) serwis w 2011r. Auto sprowadzone w grudniu 2011r.
Koła 16' na zimowych nowych oponach, otarty przedni zderzak, brak spryskiwacza ( jakim cudem?)
Prawdopodobnie jeździ bez zarzutu VIN dostałem i sprawdziłem w Roverkowej wyszukiwarce- wszystko się zgadza- to ten
Zdjęcia - wiem- nie sa najlepsze ale może coś zauważycie bo ja tak sie napaliłem nań, że już trzeźwo nie myślę.
W razie kupna na co zwrócić uwagę?
Pozdrawiam
http://otomoto.pl/rover-7...-C20509884.html
xROnx - Sro Mar 28, 2012 17:52
igla napisał/a: | Koła 16' na zimowych nowych oponach |
Nie wiem czemu ale mam wrażenie że lewe tyle koło jest inne(rozmiarowo) niż pozostałe 3 bo to wygląda jak kiełbasa na felgach. Jest inna szerokość opony i profil... tak przynajmniej to wygląda na zdjęciu nr 1.
Fakt jednego spryskiwacza mu brakuje. Są dwie opcje: 1)ktoś urwał i ukradł 2)było bum i tylko jeden udało się uratować
Jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia: Skoro auto ma ksenony to czy czasem w module świateł nie powinno brakować pokrętła od regulacji wysokości świateł? To taka moja teoria. Jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi...
igla - Sro Mar 28, 2012 18:13
No właśnie- trzeźwe spojrzenie- nawet na opony nie zwróciłem uwagi- wydaje się jakby była przepompowana i ta druga tylna też jakoś kiełbasowata.
VIN pokazuje wersję wyposażenia 7.
co do dzwonu- musiałby chyba zaryć jak dzik w sosnę żeby nie dało się wtryskiwacza odzyskać no ale wszystko możliwe.
ps. właśnie połaziłem na alledrog i wylookałem , że Rovery 75 z xenonami maja tam też reg. wysokości- może to wszystkie mają a może wszystkie z takimi światłami są kombinowane:) ?
ps. nr 2 co w nich sie psuje i czy drogo i trudno to naprawić?
Lysy_ - Sro Mar 28, 2012 22:18
Yellow Car nie ma dobrej opinii to raz.
Dwa jak Ci sie nie pali to za mniej więcej tydzień będę w domu mogę na niego zerknąć przed samymi świętami.
sash997 - Czw Mar 29, 2012 06:38
igla napisał/a: |
ps. nr 2 co w nich sie psuje i czy drogo i trudno to naprawić?
|
psuje sie w nich wszystko co w innych autach a jeśli masz troche technicznych zdolności to większość z pomocą forumowiczów sam naprawisz co wyjdzie o wiele taniej biorąc pod uwagę ceny napraw które wykonują "fachowcy" którzy na sam widok R75 czasem mają stawke x2
igla - Czw Mar 29, 2012 10:07
Jeśli naprawię większość za pomocą forumowiczów to zakładam, że to nie silnik sam w sobie:)
Lysy- ja w sobotę chyba sam pojadę do Radomia, co nie znaczy, że go kupie. Zatem jakbyś mógł go pooglądać i wyrazić się o nim jak najmniej pochlebnie to byłbym wdzięczny.
Zastanawiam się czy ten silnik do dobry wybór- ma ktoś taki?
Lysy_ - Czw Mar 29, 2012 10:26
W takim razie życzę Ci abyś nie jechał na darmo. Ja w R-miu będę dopiero w przyszly czwartek lub piątek.
igla - Nie Kwi 01, 2012 07:48
aaaa będziesz we czwartek, piątek.... zakładam, że w sobotę też będzie otwarte chyba, że jajka poniosą święcić- to wiesz co Lysy- proszę Cie byś zajechał do nich o go obejrzał przejechał się - a ja w takim razie w tę sobotę nie pojadę...
[ Dodano: Nie Kwi 01, 2012 08:48 ]
ps. w ramach oszczędności zastanawiam się nad zagazowaniem tego silnika- czy wiecie jak on sobie radzi i czy wielka będzie różnica na gazie??
szymkiewiczbus - Wto Kwi 03, 2012 16:14
Byłem, zobaczyłem, zdobyłem, i kupiłem....
Dzięki za pomoc...
igla - Wto Kwi 03, 2012 18:52
kupiłeś auto, które wypatrzyłem??
to przynajmniej naciśnij "pomógł"...
Mundekk - Wto Kwi 03, 2012 19:20
igla, nie można wcisnąć "pomógł" jeśli sie nie jest autorem tematu
igla - Wto Kwi 03, 2012 19:26
Mundekk,
a jak Ci się wydaje, kto ten temat założył?????
Ciufa - Wto Kwi 03, 2012 20:53
igla napisał/a: | kupiłeś auto, które wypatrzyłem??
to przynajmniej naciśnij "pomógł"... |
za takie texty na tym forum dostaje się warna
igla - Wto Kwi 03, 2012 21:53
Taaaaak?
a jak w podpisie, czy jakto sie nazywa, jeden z najlepszych pomagierów ma napisane " jeśli pomogłem naciśnij przycisk" ( parafraza) to też ma dostać warna??
poza tym mój tekst był cyniczny - nie żądam "pomógł" od kogoś kto zajumał mi auto sprzed nosa sępiąc na forum.
Sam pomogłeś kilka razy zatem powinieneś doceniać ten wariant!
Chyba, że tu się dostaje za darmo....
szoso - Sro Kwi 04, 2012 07:27
igla, upominając się o "pomógł" w temacie łamiesz regulamin pkt. 11, z racji tego że robisz to w swoim temacie i nikt ci kliknąć nie może to warna tym razem ci daruje ale nie rób tak więcej
zakładając takie tematy musisz się liczyć z tym, że ktoś cię może uprzedzić i kupić te auto, temat nie rezerwuje pokazanych samochodów
lysyxmv6 - Sro Kwi 04, 2012 08:18
Macie problemy... dajcie sobie po buziaku i będzie gitara
igla - Sro Kwi 04, 2012 08:48
upominając się...
powiedziałbym gdzie mam te "pomógł" ale to forum posiadaczy Rovera- ludzi kulturalnych, zasadniczych, honorowych i myślałem do tej pory , że wychwytujących ironię i sarkazm.
haszczyc - Sro Kwi 04, 2012 09:06
to są jakieś dorabiane ksenony gdyż widać że jest pokrętło manualne do poziomowania świateł zwykłych
Pływak - Sro Kwi 04, 2012 09:11
igla napisał/a: | wychwytujących ironię i sarkazm. |
Z tym to niestety czasem bywa tu problem
Co do tematu to na przyszlosc nie radze wklejac linkow do ciekawych egzemplarzy tylko przeczytac przyklejony temat odnosnie porad przy zakupie 75 i samemu jechac ogladac auto bo to chyba najlepsze wyjscie. Wiekszosc tutaj i tak wrozy z fotek, a z doswiadczenia wiem, ze czesto fotki z ogloszenia niewiele maja wspolnego z rzeczywistoscia
haszczyc - Sro Kwi 04, 2012 09:16
igla, najważniejsze to się nie napalać na konkretny model, może to i lepiej może był kombinowany powoli coś znajdziesz potrzeba cierpliwości ja swojego szukałem 6 miesięcy szukając jeździłem po Polsce i same wraki się trafiały...
igla - Sro Kwi 04, 2012 10:00
Oj no napaliłem się i pełen wiary, wkleiłem swoje marzenie tu na forum:) . Oczywiście, że macie rację- nie ten to inny- ochłonę i będę szukał dalej. Ale ten, muszę przyznać, miał to czego szukałem...
|
|