|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [416 si] tuleja
danielp1 - Nie Kwi 01, 2012 16:19 Temat postu: [416 si] tuleja Witam chciałbym sie zapytac czy cieżko jest wymienic tuleje na wahaczyu tylna prawa. pozdrawiam
greg-si - Nie Kwi 01, 2012 16:49
Którym wahaczu?
danielp1 - Nie Kwi 01, 2012 17:04 Temat postu: [416si] tuleja tył , powiedziano mi ze jest wymiana tuleji na wahaczu (powiedziano mi ze mówi sie na to cukierek niby )
greg-si - Nie Kwi 01, 2012 17:26
Z tyłu są 4 wahacze:
-wzdłużny (w nim jest duży cukierek)
-poprzeczny dolny (3 tuleje)
-poprzeczny górny (w nim jest mały cukierek i jedna tuleja)
-poprzeczny przedni (2 tuleje)
Oczywiście na jedną stronę.
danielp1 - Pon Kwi 02, 2012 14:28 Temat postu: [416] tuleja chodzi mi o ten głowny wachac tam jest włąsnie ten duzy cukierek, czy to jest ciezko wymienic
sTERYD - Pon Kwi 02, 2012 15:45
ciężko to nie, ale przydaje się prasa jakakolwiek.
Jak masz z tyłu tarcze, to jeszcze lepiej, bo można wahacz wyciągnąć bez rozłączania przewodów hamulcowych
lxxx20 - Sro Kwi 11, 2012 21:28
Trudno nie jest ale jak juz wymieniasz to lepiej oba z jednej i z drugiej strony poswiecisz cały dzien co prawda ale zrobisz bez wyjmowania wahacza bd cieżko najlepiej wyjąć wahacz i w stare tuleje naparzać młodkiem tuleje wychodzą do zewnątrz moment wyjdą i w odwrotnej kolejności trzeba włożyc przed tym najpierw wyczyscic powierzchnie w którą bd wkładac wahacz posmarowac olejem tuleje tez mozna i jak masz prase to lux minuta roboty i zrobione ja delikatnie wbijałem gumowym młodkiem tylko nie włóż za duzo i w sumie tyle ja to robilem w zime wiec warunki ekstremalne bo garaz nie ogrzewany mam no i pamietaj o zbieżności (chodzi tu żeby dobrze przykręcic ten pierwszy wahacz chyba poprzeczny ) ja skrecilem wszysko a potem na lodzie mi tańczył bo zapomialem o tym co prawda sam sb ustawilem na sznurek i jest dobrze ale lepiej podjechac na stacje diag
Narazie jezdze i jest dobrze wiec zle tego nie wykonałem
greg-si - Sro Kwi 11, 2012 22:53
lxxx20 napisał/a: | Narazie jezdze i jest dobrze wiec zle tego nie wykonałem |
Tylko kwestia żywotności tej tulejki.
Ważne jest żeby ją dobrze włożyć. Bo jak guma będzie cały czas napięta to ją szlag trafi po jakimś czasie.
lxxx20 - Czw Kwi 12, 2012 00:22
greg-si napisał/a: | Tylko kwestia żywotności tej tulejki.
Ważne jest żeby ją dobrze włożyć. Bo jak guma będzie cały czas napięta to ją szlag trafi po jakimś czasie. |
no to wiadomo przeciez napisalem to zeby dobrze włożył tą tuleje
|
|