Zobacz temat - [zr]jest belka pod tylnim zderzakiem??

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [zr]jest belka pod tylnim zderzakiem??

scorpion - Nie Kwi 01, 2012 17:03
Temat postu: [zr]jest belka pod tylnim zderzakiem??
Witam kiedys patrzyłem za przewodem do podcisnienia do tłumika i zobaczyłem ze pod zderzakiem nie ma zadnej belki tylko dwa takie słupki i nie wiem czy to jest oryginalnie tak?
PHJOWI - Nie Kwi 01, 2012 22:07

z tyłu nie ma belki , tylko jest styropian takie 2 belki
Kozik - Pon Kwi 02, 2012 06:11

PHJOWI napisał/a:
z tyłu nie ma belki , tylko jest styropian takie 2 belki

w 25/ZR jest chociaż styropian w 200tce nie ma nic ;)

scorpion - Pon Kwi 02, 2012 17:04

własnie styropian mi kiedys wypadł ale wpakowałem inny :) czyli brak strefy zgniotu ....:/
Sarmans - Sro Kwi 18, 2012 16:51

Witam, Proponuje uważać za swoje Roverki z tyłu są bardzo miękkie.
1 sprawa że nie mają z tyłu wzmocnienia tylko takie 2 stopki przykręcane.. a zaraz za tym tylny pas i 2 cienkie podłużnice które szybko się gną. Ja akurat miałem wersje włoską a podobno produkowane w Anglii czy gdzieś tam miały twardsze blachy ale to tam.. : )

Moj Rover miał uderzenie z tyłu przy prędkości 30-40 km\h "Tylko" i musiałem wymienić całą podłogę(tam gdzie koło zapasowe) do Belki , pas tylny(tam gdzie światła) oraz lewy tylny błotnik . Oczywiście większość na zgrzewach więc śladu nie ma i mogę nim dalej śmigać :grin:

Oczywiście gdybym nie miał warsztatu nie opłaca się tego robić, więc jeśli chcecie pocieszyć się swoim Roverem czasem lepiej odpuścić hamulec i ruszyć do przodu gdy widzicie że ktoś wam w Dup* leci :)) Bo pieniądze z ubezpieczenia nie zwrócą wam Samochodu Pozdrawiam ! :razz:

ps. Dorzucam fotke dla zobrazowania. Sorki za jakoś zdjęcia :neutral: