Zobacz temat - [R75] isofix

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] isofix

pazdzi0h - Czw Kwi 05, 2012 18:00
Temat postu: [R75] isofix
Witam!

Jako, ze za miesiąc zostanę tatą po raz 1, powoli szykuję auto do bezpiecznego przewozu dziecka.

Chciałem zapytać czy ktoś z was przerabiał może temat mocowania fotelika isofix?
W moim aucie nie ma takiego mocowania, czy w autach po lifcie występowały takie mocowania?

Może ktoś kombinował przypasować jakieś mocowanie od innej marki?
Będę wdzięczny za wszelkie rady

emerka - Czw Kwi 05, 2012 19:39

a po co isofix....

u mnie w R75 swietnie siedzi fotelik Recaro Young Sport (polecam), wielopunktowe pasy dla malucha a fotelik mocowany za pomoca pasa z samochodu (sztywno i pewnie).

maryba - Czw Kwi 05, 2012 19:39

w poliftowym niestety nie ma takiego sposobu łączenia
Kamil79 - Czw Kwi 05, 2012 20:15

Jeśli chcesz kupic fotelik to sugeruj się tym:

http://fotelik.info/pl/testy/
Roverki niestety nie mają isofixa , wkurza też brak możliwości odłączenia poduchy pasażera ale nobody perfect ;)

Ja od 3 lat użytkuję bebe confot axiss (9-18kg) i moim zdaniem fotelik bardzo wygodny, na plus także genialne rozwiązanie mechanizmu odwracania fotelika w stronę drzwi. Jest to bardzo wygodne bo dziecko wkłada się do fotelika odwróconego w stronę drzwi, potem zapina się i odwraca w kierunku jazdy. Więc jeśli będziesz szukał 2 fotelika po niemowlęcym to Axissa gorąco polecam.

pazdzi0h - Czw Kwi 05, 2012 20:27

dzięki panowie za cenne sugestie, mimo wszystko poszperam jeszcze w temacie isofixa od jakiegoś innego auta, póki co to będzie fotelik od "zestawu wózkowego" bo kupuję wózek 3w1 aczkolwiek dziecko szybko podrośnie i trzeba będzie się rozglądać za typowym fotelikiem na dłuższy czas, co do airbaga pasażera to już wcześniej zorientowałem się w temacie i tak jak pisze Kamil79 niestety nie ma funkcji wyłączenia no ale cóż jakoś trzeba sobie radzić
kris-tofer - Czw Kwi 05, 2012 22:30

pazdzi0h, isofix występuje min w Renault Espace, Renault Velsatis
Espace to typowy tatusiowóz bardzo wygodny z mnóstwem gadżetów

pazdzi0h - Pią Kwi 06, 2012 14:38

kris-tofer napisał/a:
pazdzi0h, isofix występuje min w Renault Espace, Renault Velsatis
Espace to typowy tatusiowóz bardzo wygodny z mnóstwem gadżetów

w Mazdzie 6, która także jeżdze również jest isofix i co z tego?
odczytałem Twój post trochę jako ironię.

nie interesują mnie "tatusiowozy" tylko rozwiązanie poniekąd problemu w R75

kris-tofer - Pon Kwi 09, 2012 18:02

pazdzi0h napisał/a:
odczytałem Twój post trochę jako ironię
niepotrzebnie

pazdzi0h napisał/a:
nie interesują mnie "tatusiowozy" tylko rozwiązanie poniekąd problemu w R75
nie sądzę, żeby zaadaptować isofix do R75 tak, żeby było jak się należy i bezpiecznie, ale próbuj, jak Ci się uda to daj znać