Zobacz temat - [R75] Montaż tabletu 7/10"

Forum Klubu ROVERki.pl

Car-audio, nawigacje, radia CB - [R75] Montaż tabletu 7/10"

moto-museum.com - Czw Kwi 12, 2012 08:27
Temat postu: [R75] Montaż tabletu 7/10"
Myślałem o jego zamontowaniu w świetle zegarka i kratek, ze względu na niską szybę. Niestety nie udało mi się znaleźć uchwytów na szybę z tak długim ramieniem (inna sprawa, czy w ogóle zdałoby to egzamin).

Czy ktoś mierzył się może z tym tematem ?

Pozdrawiam, Sebastian :)

shrekus - Czw Kwi 12, 2012 09:13

no to może opcja zbudowania ramki i wstawienia tego jako radia ?

stacja multimedialna jak sie patrzy ;]

moto-museum.com - Czw Kwi 12, 2012 12:46

Jak dla mnie zbytnia kombinacja, poza tym nie chcę rezygnować z fabrycznego radia.
Na razie nic innego nie przychodzi mi do głowy, jak ramię sztywne na elementach np. HR. Spróbuje tak to ustawić aby podeprzeć ekran na konsoli środkowej, mam nadzieję że będzie w miarę stabilnie.
S.

apples - Czw Kwi 12, 2012 17:23

Wrzuć zdjęcia jak zrobisz. :)
xROnx - Pią Kwi 13, 2012 20:10

moto-museum.com napisał/a:
jak ramię sztywne na elementach np. HR.

szczerze nie wiem co masz na myśli pisząc 'HR' ale tak sobie pomyślałem że mam w garażu cały ten element z konsoli środkowej co są w niej uchwyty na kubki i popielniczka. Jak kupiłem auto to fabrycznie ktoś zamówił sobie mocowanie telefonu zamiast jednego uchwytu na kubek. Jeśli Cię by zainteresowało takie coś to baaardzo chętnie się tego całego elementu pozbędę za ... hmmm 30pln+wysyłka :) Jeśli chciałbyś zdjęcie jak to mniej więcej wygląda wejdź do mojego "garażu" i zobacz zdjęcie ze środka - tam jeszcze to miałem zamontowane w aucie... ;)
mógłbyś to jakoś wykorzystać i "domocować" do tego mocowania mocowanie tableta - że tak to nazwę :mrgreen:

maryba - Sob Kwi 14, 2012 08:42

tak na boku :) fajnie zobaczyć Kombiaka poliftowego :) i to jeszce w takim samym kolorze jak mój :)
moto-museum.com - Sob Kwi 14, 2012 18:41

apples napisał/a:
Wrzuć zdjęcia jak zrobisz. :)

Jasna sprawa, w przyszły weekend zapewne będę ogarniał.

xROnx napisał/a:
moto-museum.com napisał/a:
jak ramię sztywne na elementach np. HR.

szczerze nie wiem co masz na myśli pisząc 'HR' ale tak sobie pomyślałem że mam w garażu cały ten element z konsoli środkowej co są w niej uchwyty na kubki i popielniczka. (...) do tego mocowania mocowanie tableta - że tak to nazwę :mrgreen:

Widzę o co chodzi, ale tablet będzie chyba za bardzo wystawał, poza tym chciałbym aby stelaż był demontowalny - na co dzień nie jest mi to potrzebne.
Myślę o takim uchwycie: Herbert Richter Global 4
P.S. Masz megaodlotowy kolor wnętrza :)

maryba napisał/a:
tak na boku :) fajnie zobaczyć Kombiaka poliftowego :) i to jeszce w takim samym kolorze jak mój :)

Normalnie brat-bliźniak. Nie przypuszczałem, że jest w Waw tak podobna sztuka :)

Pozdr,S.

dzieju - Sro Kwi 18, 2012 14:14

Ja myslalem o montazu tableta ale nie ma czasu :(

Swoja droga powiem wam ze Radia Z duza nawi sa wlasnie w podobnym systemie montowane .

W kolumnie srodkowej jest w zasadzie tylko ekran i guziczki .

Ida 2 wtyczki jedna do tylu do wzmacniacza,tunera i napedu navi (to jest obraz , dzwiek , radio itd.)

Druga wtyczka idzie bezposrednio do Zmieniarki .

Wiec na srodku mamy tylko ekran z guziczkami :D