Zobacz temat - [MG ZR] wymiana baterii - pilot cel 5652

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR] wymiana baterii - pilot cel 5652

Svirus - Pon Kwi 16, 2012 09:23
Temat postu: [MG ZR] wymiana baterii - pilot cel 5652
Witam. Nadeszła chwila kiedy pilot zaczyna odmawiać posłuszeństwa. Aby uniknąć późniejszych problemów mam pytanie do bardziej doświadczonych Kolegów - czy wymiana baterii w pilocie cel 5652 wiąże się z ponownym jego wkodowaniem czy bezproblemowo mogę sam to zrobić na zasadzie - wyjmuję starą - instaluje nową? I jakie oznaczenia ma źródło prądu:)?
Czy kupno używanego pilota omawianego typu jest opłacalne jeśli chcę go zaprogramować do samochodu i czy w ogóle da się coś z nim zrobić?
Pozdrawiam

bociannielot - Pon Kwi 16, 2012 09:40

tak, wyjmujesz, wkładasz, czasem trzeba zsynchronizować, jakby co instrukcje znajdziesz na forum, jest to kwestia kilku wciśnięć przycisku :wink:
leszczu - Pon Kwi 16, 2012 09:56

Svirus napisał/a:
Czy kupno używanego pilota omawianego typu jest opłacalne jeśli chcę go zaprogramować do samochodu i czy w ogóle da się coś z nim zrobić?

Dokupić można i zaprogramować. :wink:

bogdan75 - Pon Kwi 16, 2012 22:28

wycągasz baterje, wciskasz dwa przyciski jednoczesnie około 5 sec.,wkładasz nową bat,otwierasz auto kluczykiem zamykasz a potem z pilota
leszczu - Wto Kwi 17, 2012 17:05

bogdan75 napisał/a:
otwierasz auto kluczykiem

Lepiej to wszystko robić przy otwartym aucie. :wink:

bogdan75 - Wto Kwi 17, 2012 19:58

dlaczego przy otwartym leszczu?
leszczu - Sro Kwi 18, 2012 12:31

bogdan75 napisał/a:
dlaczego przy otwartym leszczu?

A czemu przy zamkniętym ?? :mrgreen:
Różnie może być z tym pilotem, więc ja wole robić to przy odblokowanym immo. :wink:

bogdan75 - Sob Kwi 21, 2012 17:37

wiem ze eR jest angielski ale nie znaczy ze wszystko ma na odwrót :grin:
Svirus - Wto Maj 22, 2012 21:15

leszczu napisał/a:
Svirus napisał/a:

Dokupić można i zaprogramować. :wink:

Niestety - byłem u Mariusza418 i tego modelu pilota nie da się ponownie do innego auta wkodować.