|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Gumy Wahacza\ Uszczelka Pod Klawiaturą
keda - Wto Kwi 17, 2012 14:20 Temat postu: [R75] Gumy Wahacza\ Uszczelka Pod Klawiaturą Panowie mam pytanie otóż:
W prawym wahaczu mam wybity sworzeń, posiadam taki drugi wahacz tylko gumy na sworzniach są popękane, czy można je wymienić? Czy tylko w grę wchodzi nowy wahacz?
Drugie pytanie brzmi, czy kupie bez problemu Uszczelkę Pod Klawiature? Wpisałem w allegro uszczelka pod klawiaturę ale niestety brak wyników, jaka jest nazwa systematyczna tego?
jesse - Wto Kwi 17, 2012 15:36
keda napisał/a: | czy można je wymienić? |
mozna jak chcesz sie w to bawic
keda napisał/a: | czy kupie bez problemu Uszczelkę Pod Klawiature |
szukasz uszczelki pod glowice czy pokrywe zaworow
[ Dodano: Wto Kwi 17, 2012 16:36 ]
tu jest uszczelka pod pokrywe zaworow http://moto.allegro.pl/fr...2226888513.html
keda - Wto Kwi 17, 2012 16:14
Jesse co polecasz? Wymienic ten wahacz na ten co mam (z dobrym sworzniem ale z gumami pękniętymi i narazić sworzeń na wytłuczenie się bo jak osłona jest pęknieta to coś może się dostać do środka, czy kupić nowy wahacz?
Co do uszczelki to nie wiem kurde bo diagnosta jak patrzył to powiedział że "Uszczelka Pod Klawiaturę" Ale wątpie żeby chodziło o głowicę, sprawa jest taka że mi cieknie olej.
jesse - Wto Kwi 17, 2012 16:33
wymien na nowy
keda - Wto Kwi 17, 2012 19:31
ok a powiedzcie mi jak z Wymianą Tej Uszczelki? Dużo roboty? Jak wygląda ta wymiana?
jesse - Wto Kwi 17, 2012 19:41
odkrecasz pokrywe zakladasz nowa uszczelke robota prosta i przyjemna uwage nalezy zwrocic przy przykrecaniu srub aby ich nie pourywac
dzieju - Sro Kwi 18, 2012 13:35
Bede to robil w piatek wymiana uszczelek pod pokrywami zaworow .
Poci sie silnie i zalewa poduszke dolna silnika .
Zamieszcze kilka fotek napewno
keda - Sro Kwi 18, 2012 21:46
o fajnie by było. Dzieki w takim razie sprawdze w weekend. Pozdrawiam
arleta90 - Czw Lut 18, 2016 13:29
Mam do wymiany uszczelki pod klawiaturą. Możecie mi powiedzieć na jakie kosztu mam się przygotować? Rover mg zt 2,5 2002 190KM
cin1391 - Czw Lut 18, 2016 14:21
1. Ja miałem na wahaczu porwaną gumę, wrzuciłem na grubo smaru grafitowego - bardzo dobrze uchronił przed zbieraniem syfu.
2. Uszczelka pod pokrywą zaworów to banał. Koszt około 60 zł za uszczelkę. W CDT jest tylko problem, że trzeba zdjąć wtryski do wymiany
karolj - Czw Lut 18, 2016 15:10
Ja też miałem rozwaloną gumę na sworzniu wahacza, wymieniłem na nówkę od Tedgumu, minęło półtora roku i guma się zaczęła kruszyć i pękać.
To już kolejny produkt Tedgumu, który jest o kant dupy potłuc, nie polecam niczego od nich.
Jeśli więc chodzi o wymianę tej osłony, to warto znaleźć coś naprawdę dobrego.
sawath - Pią Lut 19, 2016 08:43
Ja też przerabiałem te gumy i mam podobne spostrzeżenia. Też ich więcej nie kupię.