|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Streetwise] Wymiana kompletnego rozrządu
banan010687 - Sro Kwi 25, 2012 13:29 Temat postu: [Streetwise] Wymiana kompletnego rozrządu Witam Was serdecznie, przymierzam się do wymiany rozrządu w swoim autku i mam pytanie czy ktoś z Was orientuje się jaki był montowany oryginalny rozrząd ( tzn. paski, rolki, pompa) w Streetwise Zaczynam rozglądać się za częściami i jak narazie mam na oku komplet j.n
1. Rolki napinające Ruville
2. Rolka prowadząca Skf
3. Paski Dayco
4. Pompa wody Airtex
Całość za 730pln
Szczerze mówiąc wolałbym zamontować oryginalny rozrząd bez żadnych zamienników. Możecie coś doradzić i podpowiedzieć
Pozdrawiam Maciek
Gonia - Sro Kwi 25, 2012 21:45 Temat postu: Re: [Streetwise] Wymiana kompletnego rozrządu Pompa wody nie jest napędzana paskiem rozrządu, więc nie ma konieczności jej wymiany.
W kwestii producentów w oryginale, to rolki/napinacze robi INA, a paski GATES.
banan010687 - Czw Kwi 26, 2012 08:15 Temat postu: [ Streetwise ] Wymiana kompletnego rozrządu Ok, dzięki wielkie za odpowiedź i za pomoc. A co do mojego zestawu rozrządu myślicie, że się sprawdzi czy sami polecacie innych sprawdzonych producentów Co jak co ale rozrząd to poważna sprawa i nie chce strzelić babola
Pozdrawiam Maciek
leszczu - Czw Kwi 26, 2012 15:33
Pasek był dał firmy Gates, a reszta może zostać.
|
|