|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Wymiana kabli od głośników (drzwi przednie)
tokamil100 - Sob Kwi 28, 2012 16:36 Temat postu: [R400] Wymiana kabli od głośników (drzwi przednie) Kupiłem sobie auto Rover 400, lecz mam mały problem ze sprzętem audio w tym egzemplarzu. Otóż sytuacja jest taka, że lewy głośnik raz gra a raz nie gra - w zależności od tego jak zamknę drzwi. Wyczułem, że po prostu kabel idzie przez drzwi i jest on już wyrobiony przez ciągłe zamykanie/otwieranie. Gdy zamykam i otwieram drzwi to raz mam dźwięk z głośnika a raz nie. I moje pytanie: czy trudna jest wymiana tego kabla i jeśli nie, to jak to zrobić? Liczę na jakieś konstruktywne odpowiedzi Pozdrawiam!
bizon - Sob Kwi 28, 2012 17:24
Zdejmujesz boczek drzwi i kukasz czy przetarty jest gdzies przewod czy luzne przewody we wtyczce. jesli przetarty przewod i po prostu czasem styka do masy to izolujesz i tyle
tokamil100 - Czw Maj 03, 2012 16:39
a co jeśli chciałbym wymienić kable idące od głośnika, lewego przedniego, do radia? bo mam wrażenie, że ten kabel wymaga całkowitej wymiany
bizon - Czw Maj 03, 2012 17:27
No to wymieniasz, taki problem puscic przewod od tylu radia przez wiazke drzwi do glosnika
tokamil100 - Czw Maj 03, 2012 17:36
ciekaw jestem wlaśnie czy jest to problematyczne, ciekaw jestem ile rzeczy będę musiał odkręcać, odsłaniać
bizon - Czw Maj 03, 2012 17:58
na pewno wyjac radio. chyba ze znajdziesz wiazke pod kierownica i boczek drzwi
tokamil100 - Czw Maj 03, 2012 18:27
wyciągnąłem radio i zastanawiam się jak teraz pociągnąć ten przewód by dotarł on magicznie do lewych drzwi?
franc172 - Czw Maj 03, 2012 18:51
Za dużo rozbierania nie ma tylko pytanie po co?? kabel głośnikowy nie jest praktycznie wcale obciążony prądem więc jako tako nie cierpi, lepiej wypni kostkę z drzwi i sprawć czy luzów nie ma na stykach
bizon - Czw Maj 03, 2012 19:10
Cytat: | wyciągnąłem radio i zastanawiam się jak teraz pociągnąć ten przewód by dotarł on magicznie do lewych drzwi? |
Proponuje dac to zadanie elektrykowi
|
|