Zobacz temat - XXI Zlot Grupa Łódx okolice.

Forum Klubu ROVERki.pl

Zloty ogólnopolskie - XXI Zlot Grupa Łódx okolice.

SyntaX - Pon Kwi 30, 2012 14:37
Temat postu: XXI Zlot Grupa Łódx okolice.
Kto z Łodzi i okolic się wybiera.
W jakim terminie.
Może jakieś miejsce spotkania i pojedziemy w kolumnie.

Proszę wpisywać się w tym temacie.
Ja jadę w sobotę z samego rana.
Łódź Teofilów.
Ile mniej więcej się jedzie.
Jak się kierować by nie wpaść w korki poranne.

Harry - Pon Kwi 30, 2012 21:33

ja nie wiem kiedy pojadę. Jeżeli jedziesz z pedofilowa to jedziesz w str. andrespola,a później kurowice, tomaszów itd.
kruszan - Sro Maj 02, 2012 06:52

Ja z Monią, chcieli byśmy wyjechać w piątek rano, i zostać do niedzieli :)

a jak z resztą?

SyntaX - Sro Maj 02, 2012 07:54

A co tam jak szaleć to szaleć.
Też się pojedzie w piątek rano.
Tylko gdzie by zrobić punkt spotkania i na która by się umówić.
Ja będę miał w swoim GPS i CB radyjko.
To może się zgadamy i damy na jakiś kanał a jeden będzie na 19 na nasłuchu sytuacji na drodze.

eMdzik - Sob Maj 05, 2012 15:28

Bardzo możliwe, że się przyłączę jeżeli będziecie ruszali w piątek rano (tak żeby zdąrzyć na tor ;) ). Pzdr, eMdzik.
frydrys - Sob Maj 05, 2012 22:31

mozliwe ze doczepie sie do was jesli nie wypali mi wyjazd do zakopca :roll:
osarro - Nie Maj 06, 2012 08:28

Niestety ja wyruszam w sobotę rano...będziemy tylko na 1 dzień :(
kruszan - Czw Maj 10, 2012 22:54

dla wtajemniczonych i wszystkich chętnych :)

Ustalamy jakąś godzinkę i miejsce przewidywanego spotkania w Piotrkowie? Na którą godzinkę chcemy tam być (Radom) w piątek? 8-9 rano?

25.05.2012 piątek

proponuję parking po Carrefurem w Piotrkowie, trasą dolecicie do Piotrkowa, na zjeździe w kierunku miasta i zaraz po prawej będzie Carrefour :) najprościej jak się da :)

http://maps.google.pl/map...bed&hl=pl&gl=pl

eMdzik - Pią Maj 11, 2012 14:44

To Łódź jedzie przez Piotrków czy przez Tomaszów (różnica 20km)? Ja się dostosuję, ale pytam żeby nie było później niedomówień. Wydaje mi się że albo jedziemy bezpośrednio na tor do Radomia (9:30-10ta na miejscu), albo najpierw do Skaryszewa a później spowrotem. Ja nie potrzebuję się rozpakowywać więc mogę jechać bezpośrednio na tor - wówczas 8ma rano wylot z Piotrkowa w zupełności wystarczy. Pozdr, eMdzik.
kruszan - Pią Maj 11, 2012 16:11

tak jak napisałem wtajemniczeni jadą przez Piotrków :) ale jeśli ktokolwiek inny jest chętny to serdecznie zapraszamy, fajnie będzie jechać kolumną :)

generalnie można od razu na tor, choć bagaże zostawić aby nie latały po bagażniku też by fajnie było :)

SyntaX - Pią Maj 11, 2012 17:31

Powtórzę swoją prośbę do zarządu.
By rozpisać ładnie co gdzie kiedy się będzie odbywało i w jakich godzinach.
Tak by przyjezdni wiedzieli gdzie nas szukać.
Może zrobić jakąś osobę kontaktową dobrze poinformowaną w ramach grupy.
Np: Grupa Łódź - Kontakt do osoba prowadząca nr tel.
Przyjezdny dzwoni do takiej osoby i wie ze jesteśmy tu i tu o takiej i takiej godzinie.

eMdzik - Pią Maj 11, 2012 17:50

No właśnie nie byłem wtajemniczony. To jak będziecie wiedzieli coś więcej to napiszcie o której wylot z Łodzi/Piotrkowa.

Syntax tą prośbę to raczej nie tutaj powinieneś umieszczać ;) Z pewnością w ostatnim tygodniu będzie znany dokładniejszy harmonogram ;)

kruszan - Pią Maj 11, 2012 19:53

eMdzik, to już jesteś :P

po to to tutaj napisałem na forum by każdy chętny mógł się przyłączyć :) do zobaczenia!

Harry - Pią Maj 11, 2012 20:27

eMdzik napisał/a:
To Łódź jedzie przez Piotrków czy przez Tomaszów

Szybciej przelecisz przez piotrków, niż przez tomaszów

MaReK - Pią Maj 11, 2012 21:45

Cytat:
Powtórzę swoją prośbę do zarządu.

Zajrzyj do arta na stronę.

eMdzik - Pią Maj 11, 2012 22:42

Oki - harmonogram już jest. Tor o 10ej tak jak myślałem. Dajcie znać o której ruszamy - Piotrków Carrefur 8:15 zbiórka, 8:30 wyjazd proponuję jeżeli bezpośrednio na tor. Kurcze szkoda tego RoverEuro 2012 czwartkowego przegapić ;)
Brt - Pią Maj 11, 2012 22:50

Raczej proponuję wyjechać Wam wcześniej ... z tego co na SB Prezes pisał, to najlepiej by było dotrzec przed torem pod hotel, bo tam będzie podział na grupy i wszelka papierologia przedtorowa ... najlepiej zapytajcie jeszcze Zarząd :ok:
kruszan - Sob Maj 12, 2012 08:10

więc raczej zbiórka około 7:00 pod carrefurem, bo n spokojnie będzie do pokonania jeszcze ze 120km, dotrzemy na około 8:30 więc na spokojnie każdy rozłoży bagaże, przywitamy się itp. to czasy orientacyjne bo wiadomo, może dotrzemy na 9 z przerwą na tankowanie :P

więc jak się na to zapatruje reszta watahy ? MAR-GOS'ki ?

eMdzik - Nie Maj 13, 2012 12:09

Melduję że będe w piątek o 7ej pod Carrefurem w Piotrkowie ;)
MARGOS - Nie Maj 13, 2012 12:21

MARGOSki na razie się jeszcze nie wypowiadają, póki co się jeszcze nie zapisaliśmy chociaż na 99% to zrobimy.
Niestety ostatnimi dniami nasz Tytus jest mocno kapryśny i nie chce mu się jeździć, mamy niecałe 2 tygodnie na "zainwestowanie" w niego, aby się godnie prezentował zwłaszcza technicznie na torze.

Trzymajcie kciuki za niego, aby już nie był taki kapryśny i wtedy stawimy się na pewno pod carrefourem w Piotrkowie i dołączymy do kolumny.

MARcin

kruszan - Nie Maj 13, 2012 16:49

życzymy powodzenia z walce z Tytusem :) oby nie był już marudny i dał się przekonać na rozruszanie kości na torze :P

PS.
zawsze mamy 2 miejsca u nas z tyłu :)

eMdzik - Nie Maj 13, 2012 17:40

Ja też mam 4 wolne miejsca w autku więc jak macie ochotę przejechać się ZSem to też nie ma sprawy :)
SyntaX - Pon Maj 14, 2012 07:25

a jest tam jakaś myjnia w okolicy co by brudasem nie podjechać :oops:
MaReK - Pon Maj 14, 2012 08:38

W Radomiu myjnia jest na pewno :)
W samym Skaryszewie... nie widziałem, chyba, że jakaś ręczna u miejscowego na posesji ;)

MARGOS - Wto Maj 15, 2012 20:54

My się już zapisaliśmy, pewnie jutro pójdzie przelew.
Tytus póki co nadal unieruchomiony, palec wczoraj wymieniony, ale bez efektów, dziś wziąłem cewkę od Harrego, ale niestety pada, a auto stoi pod chmurką, więc dziś nie montowałem :beczy:
Jeśli pogoda się jutro nie poprawi to GOSia będzie z parasolem stała nad nami. :deszcz:
Jutro zamawiam sprzęgło u Tommiego, więc trzymajcie nadal kciuki, abyśmy nie musieli być czyimś balastem w podróży na Zlot.

MARcin

SyntaX - Sro Maj 16, 2012 06:45

O fajnie by było jak byście dotarli. :grin:
W razie czego ja bym jechał tak by na 20 w piątek być, ale z piątku na sobotę kimam w aucie bo nie mam z kim pokoju wziąć a 100zł trochę boli.
Ten piątek 18 maja mam wolny, mogę Wam pomoc auto ogarnąć jak coś.
GG2105400
Tel 728-94-10-10

eMdzik - Sro Maj 16, 2012 08:05

SyntaX napisał/a:
ale z piątku na sobotę kimam w aucie bo nie mam z kim pokoju wziąć a 100zł trochę boli.

Wystarczy, że w zapisie zaznaczysz pokój 2 osobowy i "mogę spać w pokoju 3osobowym" i na miejscu będziemy dobierani w "pary" lub "trójki" a zapłacisz 55zł. Sam też tak zrobiłem więc nie musisz spać w aucie ;) 3maj się.

kruszan - Sro Maj 16, 2012 15:51

MARGOS'ki, powodzonka!
liczymy na że Tytus stanie na wysokości zadania, a jak nie to będziecie mile widzianym balastem :) :razz: :razz: :razz:

MARGOS - Sro Maj 16, 2012 16:10

Dobrze, że jestem na diecie... zawsze balast będzie trochę mniejszy :mrgreen:
Mam nadzieję, że Tytus przestanie stroić fochy (tzn. Marcin przemówi mu do zapłonu) i nie będziecie musieli jechać na zlot przez Łódź :wink:

(GOSia)

eMdzik - Sro Maj 16, 2012 16:34

MARGOS napisał/a:
nie będziecie musieli jechać na zlot przez Łódź :wink:

(GOSia)

Ja startuję nie dość że z Łodzi to jeszcze z Widzewa ;) to tak na marginesie. Powodzonka z autem.

MARGOS - Pon Maj 21, 2012 22:47

Dziś Tytus został w końcu "odpalony" u mechanika (dzięki osarro za holowanie w sobotę). Świeczki były zalane paliwem - mam nadzieje że jeszcze magicy poszukają DLACZEGO się tak dzieje i co jest takie wrażliwe na wilgotną pogodę.
Jutro powinno dotrzeć sprzęgło od Tommiego i mam nadzieję w środę będę mógł wrócić R do domu i dopicować na Zlot.

kruszan - Wto Maj 22, 2012 07:54

hoho :)
MARGOS - Wto Maj 22, 2012 18:15

kruszan napisał/a:
hoho :)

Już myślałem że napisałeś ko ko :mrgreen:

Dziś nowe sprzęgło wylądowało w warsztacie, mechanik wie że wybieramy się na Zlot, więc wypada abyśmy pojawili się tam R.

Odpaliłem Tytusa dziś sam kontrolnie, bez żadnego zająknięcia zaskoczył, oby tak dalej, jutro ma być jeszcze wymieniona kopułka i sprawdzone czy nie dochodzi lewe powietrze.
Fajnie by było już jutro przyjechać nim do domu.

A tak w ogóle to Łódź o której rano startuje w piątek, trzeba w końcu ustalić wspólny wyjazd na Piotrków.

MARcin

osarro - Wto Maj 22, 2012 19:06

Dobrze że udało się odpalić roverka...( co do sobotniego holowania hehe było z niezłymi przygodami :D ) ...tylko nie myj go jak taki marudny na wilgoć :D
My dołączymy prawdopodobnie około 9 rano w sobotę...no chyba że mi autko focha strzeli...dzisiaj strzeliło.
Odpaliłem auto i nie mogłem wrzucić żadnego biegu, nasz magik Harry też nie wiedział co jest grane zwłaszcza że biegi po wyłączeniu silnika normalnie wchodziły....rada...udało się odpalić z zapiętym już biegiem i jak narazie brak nowych niespodzianek....
Co więcej została podjęta decyzja o dożywotnim katowaniu roverka.....w dobrym znaczeniu oczywiście :)
Moje maleństwo dostało filtr K&N i stopniowo będzie pucowane :) Harry będzie miał co robić :D

MARGOS - Wto Maj 22, 2012 21:00

Cytat:
rada...udało się odpalić z zapiętym już biegiem i jak narazie brak nowych niespodzianek....

To teraz jeździsz cały czas na "jedynce" czy chociaż na "dwójeczce" ??

osarro - Wto Maj 22, 2012 21:05

jeżdżę normalnie bo się odblokowało cokolwiek to było :D
MARGOS - Wto Maj 22, 2012 21:10

osarro, na sobotę możesz się w Piotrkowie z dziejem umówić, całkiem dobrze się z nim jeździ :mrgreen:
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=78968

osarro - Wto Maj 22, 2012 22:01

hehe właśnie napisałem, no domyślam, się że moje R będzie miało problemy żeby nadążyć za V6 :D
Harry - Wto Maj 22, 2012 23:07

osarro napisał/a:
Moje maleństwo dostało filtr K&N i stopniowo będzie pucowane :) Harry będzie miał co robić :D

na bogato filtr. Ciekawe co teraz bedzie do roboty :wink:

kruszan - Sro Maj 23, 2012 08:43

na 7 mą czekamy na Was, więc dobrze się tam umówcie :)
violla - Sro Maj 23, 2012 11:47

Pilnie proszę na PW imię i nazwisko osób towarzyszących na Zlocie (nocujących w hotelu).
MARGOS - Sro Maj 23, 2012 22:14

Może coś w końcu ustalmy na piątek :twisted:

Jeśli mamy z Piotrkowa wyruszać o 7-mej, to proponuję miejsce zgrupowania i wyjazdu na parkingu carrefoura przy ul. Kolumny (w Łodzi), nie będziemy się po Łodzi kręcić.
Godzina wyjazdu to 5:55, zbiórka na parkingu o 5:45.
I w drogę... :wink:

Jakieś inne propozycje?

MARcin

eMdzik - Sro Maj 23, 2012 22:32

Hej!

Ja nie obiecuję że będę pod Carrefurem w Łodzi (jeśli mnie nie będzie do 5:50 to ruszajcie), ale z pewnością będę o 7ej w Piotrkowie. Gdybym przeoczył kolumnę na trasie Łódź-Piotrków to mrugajcie/wołajcie na radiu to dołączę ;)

dzieju - Czw Maj 24, 2012 12:24

Sobota

Cytat:
hehe właśnie napisałem, no domyślam, się że moje R będzie miało problemy żeby nadążyć za V6

Spoko nie bede szalal jak poprzednio z Siemionem :P srednia 160km/h Zator.
Tym razem jade z rodzina .

Cytat:
na 7 mą czekamy na Was, więc dobrze się tam umówcie

Mysle ze mozna sie spotkac w Piotrkowie ...

Moj numer - 512623706 prosze o sms z trescia ksywki na forum .

Jade z żona i synem , jak by komus bylo ciasno wezme jakies bagaze do siebie .

SyntaX - Czw Maj 24, 2012 19:31

Ja już w Skaryszewie.
Nastawcie się na spory koreczek na wylocie z Radomia i na wlocie na ekspresówkę na Radom :)
Musicie na spokojnie 4h liczyć na drogę.
Nie żartuję no chyba że rano nie ma korków.
Hotel naprawdę fajny i jest tu W-Lan :mrgreen:

MARGOS - Czw Maj 24, 2012 20:18

dzieju, na sobotnią wspólną jazdę pozostaje Ci osarro,
a o 7-mej w Piotrkowie to jesteśmy na jutro-piątek umówieni :mrgreen:
Chyba że jednak startujesz też jutro??

A tak podsumowując, to kto startuje jeszcze jutro z rańca, harry odezwij się, eMdzik to pewnie nas po drodze gdzieś ścignie, więc pewnie główne zgrupowanie w Piotrkowie o 7-mej

MARcin

PS. Tytus już w domu, ma nowe sprzęgło, łożysko i zaraz idziemy do kąpieli :wanna:

kruszan - Czw Maj 24, 2012 22:18

no i w końcu dzień dobroci dla Tytuska :)

moja rowerzyca dzisiaj miała mycie, woski i pachnioski :) do zobaczenia jutro :)