Zobacz temat - [R75] Wystrój wnętrza. Doposażenie. Tuning wizualny

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning wizualny - [R75] Wystrój wnętrza. Doposażenie. Tuning wizualny

elementh - Sro Maj 02, 2012 19:08
Temat postu: [R75] Wystrój wnętrza. Doposażenie. Tuning wizualny
No kochani. Pytanie. Czy ktoś z Was ogarniał temat tuningu wnętrza swojego ROVERka albo gdzieś coś ciekawego znalazł. Jeżeli tak to piszcie proszę.
Kozik - Sro Maj 02, 2012 19:51

Cytat:
Wystrój wnętrza.

można parkiet na podłogę a na boki tapetę ;)
Przepraszam ale nie mogłem sobie darować,

elementh, jeśli chodzi o wnętrze to tuners z Krakowa dość mocno modzi wnętrze w swoim ZR (telewizory LCD, DVD, flok, obszywanie skórą i inne sprawy), myślę nawet że dałby Ci namiary na swoich specjalistów od tego, no ale to by trzeba było się na spocie pojawić w Krakowie ;)

elementh - Sro Maj 02, 2012 20:00

Ja taki tylko temat rzuciłem, bo wydaje mnie się że w roverkach to chyba nie ma co już upiększać, bo może wiocha z tego wyjść. Gdzieś spotkałem się z doposażeniem w elementy drewniane, ale nie pamiętam gdzie to było

[ Dodano: Sro Maj 02, 2012 21:00 ]
:grin:

pelson91 - Sro Maj 02, 2012 20:03

elementh napisał/a:
bo wydaje mnie się że w roverkach to chyba nie ma co już upiększać, bo może wiocha z tego wyjść.

Amen. Zwłaszcza jeśli chodzi o R75.

tronsek - Sro Maj 02, 2012 20:05

Moim zdaniem wnętrze R75 jest dość fajnie wykonane, że nie widzę potrzeby dodatkowego jego strojenia, ewentualnie można się pokusić o jakąś stylową gałkę zmiany biegów, czy też kierownicę "drewno-skóra". Nic ponadto.
elementh - Sro Maj 02, 2012 20:08

No tak. Ostatnio na allegro z przed nosa mi ktoś kiere podkupił :sad:
pelson91 - Sro Maj 02, 2012 20:09

No, ewentualnie podświetlenie można zmodzić, w podsufitkę SMD wsadzić, żeby było biało i tyle. Wnętrze R75 jest piękne i wygląda nawet luksusowo. Z tym że do jakości plastików można się doczepić troszkę.
tronsek - Sro Maj 02, 2012 20:10

elementh napisał/a:
Ostatnio na allegro z przed nosa mi ktoś kiere podkupił
Obserwuj aukcje. Pojawiają się co jakiś czas.
Kozik - Czw Maj 03, 2012 07:16

tronsek napisał/a:
Moim zdaniem wnętrze R75 jest dość fajnie wykonane, że nie widzę potrzeby dodatkowego jego strojenia,

zależy kto co lubi, nie ma auta w którym nie można by nic zmienić ;)

z tego co wiem to 75 np DVD nie posiada a jeśli ktoś chce sobie megawypasa zrobić i

elementh napisał/a:
tuningu wnętrza

to wydaje mi się że właśnie w jakieś tego typu bajery doposażyć :mrgreen:

dafit - Czw Maj 03, 2012 17:38

elementh napisał/a:
Gdzieś spotkałem się z doposażeniem w elementy drewniane

tak, zdaje się o to chodziło?

http://www.fotosik.pl/pok...40cec6cb89.html
http://www.fotosik.pl/pok...87ad427520.html
http://www.fotosik.pl/pok...2a89a471dc.html

to twór kolegi darpaj

Markzo - Czw Maj 03, 2012 23:16

dolozyc wszystkie seryjne bajery ;) grzane i jezdzace stolki, rolete tylnej szyby, fotochroma, tempomat, skore, el składane lusterka, kompa w pelnej wersji jak nie masz itp ;) fajne dywaniki, jak masz polifta to wsadzic zaglowki od przedlifta z logiem R, gałke drewniana od zmiany biegow, podswietlenie nozek jakies ;) maskownice glosnikow ;) masa rzeczy ;) tylko fantazja Cie ogranicza ;)
haszczyc - Pią Maj 04, 2012 10:56

http://youtu.be/2CRHD79AvoU http://youtu.be/3BZ6ywQCoWU

:shock: :lol: :lol: :lol: :lol: masakra

elementh - Pią Maj 04, 2012 18:40

Ale buraczarnia. Na to powinny być paragrafy
:mad:

ARTUR1983 - Pią Maj 04, 2012 20:56

Batmobil w wiejskim wykonaniu.
tronsek - Pią Maj 04, 2012 21:04

Nie róbcie OFFTOPA w poważnym temacie.
Alexi - Sob Maj 05, 2012 11:29

Skóra na fajere. Fajnie się to trzyma w ręku potem... Sam od jakiegoś czasu rozważam ale obawiam się że zabraknie mi talentu na obszycie.
elementh - Sob Maj 05, 2012 16:38

Mnie to bardziej jakieś dodatki drewniane interesują, ale bez przesady.
tronsek - Sob Maj 05, 2012 17:08

alexi napisał/a:
Skóra na fajere.
Wszystkie R75 miały skórę na kierownicy w standardzie. :d
elementh - Czw Maj 10, 2012 18:23

Ja mam full jasne oskórowanie ale gdzieś na forum chyba widziałem takie małe dodatki drewniane ale nie pamiętam gdzie to było i nie mogę teraz tego znaleźć. Chciałbym go jeszcze trochę uszlachetnić, ale bez robienia choinki.

[ Dodano: Czw Maj 10, 2012 19:23 ]
A co myślicie o hydrografice?

Czerwony_Baron - Pią Lip 20, 2012 23:49

Witam,
a jesli chodzi o dodatkowe wyposazenie w moim MG Zt to dodałbym kamerke cofania z jakims 3.5 callowym monitorkiem ciekawie zamontowanym. Tak to sobie obmyśliłem :razz:

tuners - Sob Lip 21, 2012 05:07

Jak chcesz opinie o takich kamerkach bardzo polecam w zeszlym tygodniu montowalem w naszej wywrotce z powodu kiepskiej widocznosci sprawdza sie super jest podlaczona na stale nie tylko do cofania i u siebie tez bede montowal ale zamiast monitorka lusterko z monitorem i tez na stale
I jak cos to lepiej kupic monitor o lepszej rozdzielczosci tam wzielem najtanszy 180 zl kamera i 180 monitor ale tam wystarczy

Czerwony_Baron - Wto Lip 31, 2012 00:09

jakiej firmy polecasz i gdzie bys sugerował montaz moniora? Koło lewego słupka (auto anglik) Daj jakis link do tej firmy. Jest tego w sumie duzo wiec ciężko wybrać.
tuners - Wto Lip 31, 2012 20:59

tzn monitor mamy taki chamski jak telewizor bodajże 7 czy 9 cali przykręcony do deski gdy w takim samochodzie nie o wygląd chodzi a o praktyczność co do osobówki szukał bym czegoś o lepszych parametrach i bardziej dyskretnego
może jutro wrzucę fotki jak to wygląda i jak działa.

kupione w sklepie zaraz obok nie "Viaken"