Zobacz temat - [R25] Pytanie dla specjalisty od alarmów

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25] Pytanie dla specjalisty od alarmów

gregoriuss - Czw Maj 03, 2012 15:28
Temat postu: [R25] Pytanie dla specjalisty od alarmów
Witam, chciałbym zwiększyć zasięg fabrycznego alarmu, pytanie tylko która z tych części jest odbiornikiem który mogę przedłużyć...?

http://iv.pl/images/82100812133180450378.jpg

http://iv.pl/images/73855086070465890529.jpg

PTE - Pią Maj 04, 2012 09:50

Jeśli jeszcze nie czytałeś, to może zacznij od lektury tego wątku? :bezradny:
darek_wp - Pią Maj 04, 2012 11:32

Odbiornik to ta płytka dołożona pionowo do płyty głównej. Tylko że jest ona fabrycznie strojona na najlepszą czułość i nic w niej sam dodatkowo nie poprawisz.
gregoriuss - Pią Maj 04, 2012 17:44

kurde, myślałem że da się tak zrobić jak w innych alarmach, u kumpla robiłem w Hondzie coś takiego i naprawdę dało dobry efekt, czyli zwiększyło zasięg pilota...nikt z was nie próbował czegoś takiego...?
darek_wp - Pią Maj 04, 2012 20:56

Są dwie rzeczy które możesz spróbować zrobić choć bez gwarancji, że to rzeczywiście coś poprawi w zasięgu pilota. Pierwsza to zmienić lokalizację przewodu służącego jako antena odbiornika, spotkałem się także z przedłużaniem go choć osobiście lepszego efektu przez to nie zaobserwowałem. Drugi sposób to zabawa z pilotem (jest o tym temat) i próba wzmocnienia jego sygnału.
gregoriuss - Pią Maj 04, 2012 21:42

darek_wp napisał/a:
Są dwie rzeczy które możesz spróbować zrobić choć bez gwarancji, że to rzeczywiście coś poprawi w zasięgu pilota. Pierwsza to zmienić lokalizację przewodu służącego jako antena odbiornika, spotkałem się także z przedłużaniem go choć osobiście lepszego efektu przez to nie zaobserwowałem. Drugi sposób to zabawa z pilotem (jest o tym temat) i próba wzmocnienia jego sygnału.

no właśnie, o ten przewód mi chodzi...jest ktoś w stanie mi powiedzieć który to jest...?

darek_wp - Sob Maj 05, 2012 21:17

Ściągnij Rave i poszukaj na schemacie.