|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Problemy w czasie deszczowych i wilgotnych dni
nomad - Nie Maj 06, 2012 14:19 Temat postu: [R416] Problemy w czasie deszczowych i wilgotnych dni Cześć.
Móje problemy pojawia się podczas deszczowych i wilgotnych dni. Podczas jazdy wtedy zapala mi się światło w aucie i kontrolka sygnalizująca otwarte drzwi. Pomimo [są to drzwi tylne za kierowcą] zatrzymania się, otwarcia i zamknięcia tychże drzwi światło i kontrolka gaśnie, lecz po przejechaniu dosłownie paru metrów zapalają się od nowa.
Podczas "trwania" tej usterki gasząc i zamykając samochód, po paru minutach włącza się alarm.
Najgorszy jest jednak problem z odpaleniem podczas deszczowych, wilgotnych dni rozrusznik "kręci" ale nic więcej się nie dzieje... zero reakcji.
Prosił bym o pomoc. może ktoś z Was miał podobny problem...
Z góry dziękuję i pozdrawiam
bizon - Nie Maj 06, 2012 17:15
Sprawdz czy nie zalewa Ci skrzynki bezpiecznikow pod kierownica
shilus82 - Pon Maj 07, 2012 11:58
a nie zapala Ci się światło jak skręcasz ostro w lewo lub prawo? bo jeśli tak, to wyłączniki krańcowe drzwi nie stykają
nomad - Pon Maj 07, 2012 12:18
bizon. sprawdziłem wczoraj Te bezpieczniki i niby ta listwa cała sucha była. A może wilgotnieją bezpieczniki pod maską?
shilus82. nie muszę skręcać żeby się zapaliło to światło, po prostu nawet stojąc się zapala.
podejrzewam że bez elektromechanika się nie obejdzie.
leszczu - Pon Maj 07, 2012 13:07
Ja bym obstawiał zwarcie w którymś z czujników krańcowych.
nomad napisał/a: | Najgorszy jest jednak problem z odpaleniem podczas deszczowych, wilgotnych dni rozrusznik "kręci" ale nic więcej się nie dzieje... zero reakcji. |
Cewka.
nomad - Pon Maj 07, 2012 15:28
dziękuję Panowie! zbadam temat, sprawdzę, powymieniam i dam znać czy czujnik i cewka zdały egzamin.
SALUT
|
|