Zobacz temat - [Rover 820ti] Podświetlenie deski i szyb nie gasnie

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 800 - [Rover 820ti] Podświetlenie deski i szyb nie gasnie

klin18 - Czw Maj 10, 2012 15:50
Temat postu: [Rover 820ti] Podświetlenie deski i szyb nie gasnie
Czesci mam taki problem ze nie gasnie mi podswietlenie deski i przełacznikow szyb nawet jak auto jest zamkniete co to moze byc??

pierwszy raz mam takie cos i od niedawna posiadam auto i nie bardzo sie na nim znam

Ps.
Tak to jest jak sie kupuje auta od Pereza :)

soviet100 - Czw Maj 10, 2012 17:17

A postojówki Ci świecą też ?
klin18 - Pią Maj 11, 2012 01:10

Nie swieci sie wszystko tak jak bym miał zapalone światła tyle ze swiatła sie nie palą,i nie działa regulacja jasnosci swiatel. Ogólnie to było tak ze słuchałem radia i pogłosiłem na maksa po czym radio sie wyłączyło i nie chce sie włączyć bezpieczniki na radiu sa dobre,pod maską i w srodku tez. wiec nie wiem o co tu chodzi pierwszy raz sie z czymś takim spodkałem.
AndrewS - Sob Maj 12, 2012 20:56

hmm to moze to jednak cos w radiu walneło i obwód sie przez nie zamyka, ale to musiało by byc fabryczne radio korzystające z tego podświetlenia, nie pamietam co ten Perez tam miał, spróbuj moze je tzn. radio całkowicie odłączyć
klin18 - Sob Maj 12, 2012 22:26

AndrewS napisał/a:
hmm to moze to jednak cos w radiu walneło i obwód sie przez nie zamyka, ale to musiało by byc fabryczne radio korzystające z tego podświetlenia, nie pamietam co ten Perez tam miał, spróbuj moze je tzn. radio całkowicie odłączyć

Wiesz co radio jest całkiem wyjete,zostało iso tylko podlączone do seryjnych kabli.A jeszcze jak podłączałem szybe pasazera to zrobilo sie zwarcie i wywaliło bezpiecznik odpowaiadajacy za podswietlenie i pikanie elektryki.

Wszystko juz działa bezpiecznik w bagarzniku był spalony,ale podswietlenie dalej sie pali... :beczy:

soviet100 - Sro Maj 30, 2012 00:53

Nie masz przetartych kabli za licznikiem ?
klin18 - Sro Maj 30, 2012 09:03

chyba nie bo to sie stało po zwarciu
AndrewS - Sro Maj 30, 2012 12:44

hmm jak po zwarciu to być moze gdzies uwalilo diode prostownicza, tylko pytanie teraz gdzie, w poldku to było kilka na płytce z tyłu zegarów
klin18 - Sro Maj 30, 2012 19:18

Generalnie zwarcie poszło na wiązce szyby pasażera,nie wiem czy to tego wina bo na drugi dzien wieczorem zobaczyłem. jak wyjmę bezpiecznik nr.2 to nie mam podświetlenia, nie pika mi ten komputerek obok pedałów po lewej stronie i nie otwiera el.bagażnik.Wiec moze coś w nim sie zwarło???