|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - Rover 220 2,0 SD- potrzebuje opinii o tym aucie :)
ldob - Nie Maj 20, 2012 19:13 Temat postu: Rover 220 2,0 SD- potrzebuje opinii o tym aucie :) Witam!!
Zamierzam nabyć autko przedstawione w linku poniżej potrzebuje jak najwięcej informacji o tym aucie, czy warto czy też nie, jak sugestie odnośnie ceny, na co zwrócić uwagę. Będzie to moje pierwsze autko także przydałby się jakiś manual do tego co sprawdzić itd.
http://otomoto.pl/rover-220-2-0-sd-C23890478.html
rodzynpatryk - Nie Maj 20, 2012 20:07
Posiadam r200 z tym silnikiem od lutego i jestem zadowolony. Mi chodziło głównie o samochód małopalący i nie narzekam pod tym względem. Pracuje jako dostawca więc dużo poruszam się po mieście więc wiesz... spalanie po mieście ok 5.5/100, w trasie 4.8/100. Jak na razie poza wymianą oleju i filtrów nic nie musiałem robić, a przejechałem prawie 10tys już
Słyszałem, że warto zwrócić uwagę na tylne nadkola bo podobno bierze je korozja.
Ja Ci więcej wskazówek nie dam bo nie wiem nic więcej, ale może chociaż tym pomogę.
plemaster - Nie Maj 20, 2012 20:10
Trochę zły dział jak na to pytanie....więc zmień dział. Co do tego na co zwracać uwagę to sprawdź ten temat: http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=15124
Co do samochodu to ja bym brał z silnikiem SDi nie SD
Adrian - Nie Maj 20, 2012 20:16
ldob,
Zapoznaj się z zasadami tego kącika i dorzuć zrzut ekranowy aukcji.
ldob - Nie Maj 20, 2012 20:25 Temat postu: [Rover 220 2,0 SD- potrzebuje opinii o tym aucie :)] Zrzut z aukcji. I dzięki za przeniesienie tematu .
bociannielot - Nie Maj 20, 2012 22:51
Ja mam tylko dwa pytania: czemu chcesz kupić z komisu?, i co to za rura wydechowa no i lipa jak dla mnie ten diesel bez klimy. Chociaż jeśli chodzi Ci o ekonomię to nawet mądrze, bez mniej spali i nie popsuje się nigdy .
kychu5 - Pon Maj 21, 2012 11:27
bociannielot napisał/a: | Ja mam tylko dwa pytania: czemu chcesz kupić z komisu?, i co to za rura wydechowa no i lipa jak dla mnie ten diesel bez klimy. Chociaż jeśli chodzi Ci o ekonomię to nawet mądrze, bez mniej spali i nie popsuje się nigdy . |
A co w tym złego że z komisu ? Moja 25 jest z komisu i jest w stanie Bardzo dobrym zarazem wizualnie jak i technicznie i co ważne nie była też droga.Co do komisów to można trafić na dobre auto jak i na szrota ale to samo jest jak ktoś prywatnie sprzedaje samochód.
Pozdrawiam
ldob - Pon Maj 21, 2012 11:27
W komisie widze odradzacie kupna ale czy auto z komisu musi być gorszę od tego bezpośredniego właściciela?? rura jak rura mi chodzi o to aby jeździć dość ekonomicznie potrzebuje auta aby dojeżdżać do pracy i tyle
leszczu - Pon Maj 21, 2012 11:34
Co do auta, to prawdopodobnie było walone w przód , bo ma przycisk od przeciwmgielnych, a halogenów z przodu bak. Znaczka z tyłu z prawej strony na słupku tez brakuje. Ogólnie za dobrze nie wygląda.
bociannielot - Pon Maj 21, 2012 11:58
kychu5, niby tak, ale ja z hanlarzami / komisami zbyt dobrych wspomnień nie wiążę, więc o ile nie znamy się bardzo dobrze na autach to nie kupujmy w komisach zresztą znam trochu ludzi handlujących autami to wiem o czym mówię
kychu5 - Pon Maj 21, 2012 16:12
bociannielot napisał/a: | kychu5, o ile nie znamy się bardzo dobrze na autach to nie kupujmy w komisach |
I myślę że tymi mądrymi słowami możemy zakończyć pod którymi zresztą się podpisuje
ldob - Pon Maj 21, 2012 16:44
To bym poprosił jeszcze jakieś opinie o tym egzemplarzu z opisu wygląda na to że nie powinien być bity ale tego to nikt nigdy nie napisze.:)
Link do aukcji:
http://otomoto.pl/rover-200-C24371257.html
leszczu - Pon Maj 21, 2012 16:51
ldob, załóż sobie oddzielny temacik.
|
|